10 maart 2024
De Kuip
ESPN

Eenvoudige zege voor Feyenoord in eigen huis tegen Heracles; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagavond een eenvoudige competitiezege weten te behalen. In eigen huis werd Heracles Almelo met 3-0 verslagen. Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixão zorgden voor de doelpunten.

Direct vanaf de aftrap was Feyenoord de bovenliggende partij en was het dan ook de eerste ploeg die kansen kreeg. Toch duurde het een tijdje voor de openingstreffer werd gemaakt. Net in een periode dat Feyenoor de teugels leek te laten vieren sloeg Yankuba Minteh met zijn linker toe.

Vlak voor rust was het opnieuw raak toen Santiago Gimenez na een diepe bal van Mats Wieffer alweer zijn 21ste van dit seizoen maakte en de wedstrijd vroegtijdig leek te beslissen. Echter vrijwel direct na de aftrap kreeg Heracles plotseling een enorme kans, maar door uitstekend keeperswerk van Timon Wellenreuther werd de tegentreffer voorkomen.

In de tweede helft kwam Feyenoord echter een stuk zwakker voor de dag, waardoor Heracles er meerdere keren gevaarlijk uit kon. Tot grote kansen leidde dat echter niet en omdat Feyenoord zelf ook nauwelijks gevaarlijk werd, werd het publiek in De Kuip na rust totaal niet verwend. Tekenend voor de wedstrijd was dat beide ploegen wissels klaar hadden staan aan de zijlijn, maar dat het uiteindelijk meer dan vijf minuten duurde voordat de bal uitging en ze daadwerkelijk in het veld konden komen.

Toch was het Feyenoord dat opnieuw tot scoren wist te komen. Igor Paixão was een van de spelers die was ingevallen en uit een vrije trap schoot hij de derde treffer van de avond binnen. De wedstrijd was daarmee definitief beslist.

In de resterende minuten leek Feyenoord nog op jacht te gaan naar een vierde treffer. Kansen volgden er echter niet meer, waardoor Feyenoord het duel afsloot met een 3-0 overwinning.

Quinten Timber: 'Het was gewoon een heel zakelijke overwinning'

In gesprek met ESPN kon Quinten Timber zich niet helemaal vinden in de woorden dat het plichtmatig oogde bij Feyenoord. "Ik vond het een goede overwinning. Heracles deed het wel goed in de eerste helft en kreeg ook een paar kansen, maar wij maakten op het goede moment die goals", aldus Timber. "Het was gewoon een heel zakelijke overwinning."

Timber kreeg de opmerking dat Feyenoord voor het eerst sinds lange tijd weer drie keer had gescoord in een wedstrijd. "Maar je kan het ook andersom bekijken. We hebben nu weer de nul gehouden", zo gaf hij aan. "We hebben een paar zware wedstrijden gehad en al een tijd ongeslagen als je AS Roma daar buiten houdt. Ik denk dat we het wel prima doen."

Gevraagd werd hoe het was om een vrije midweek gehad te hebben. "Ik moet zeggen dat ik normaal liever twee keer in een week speel, maar we hadden het nu wel nodig. Het team was een beetje moe en dat is ook logisch na zulke zware weken", zei hij daarover. "Op zich was dit wel lekker, maar twee keer spelen in een week is ook geen straf."

Yankuba Minteh: 'Als ik de kans zou hebben, dan zou ik langer bij Feyenoord willen blijven'

Arne Slot windt zich op over Steen, Papier, Schaar tijdens Feyenoord-Heracles: 'Dat vind ik ongepast'

'83 Sankoh voor Hornkamp

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.