27 augustus 2023
De Kuip
ESPN

Feyenoord haalt uit met ruime winst tegen Almere City; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag een ruime overwinning weten te behalen. In De Kuip werd Almere City met 6-1 verslagen. Santiago Gimezinez maakte twee doelpunten, terwijl ook Igor Paixao, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quinten Timber tot scoren kwamen.

Al na vier minuten deed Feyenoord wat het in de eerste thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard niet wist te doen: scoren. Een prachtige actie en dito assist van Quinten Timber werd via de paal binnen geschoven door Santiago Gimenez. Vrijwel direct na de 1-0 sloeg de bliksem toe in Rotterdam: de wedstrijd werd voor een klein uur gestaakt wegens het noodweer.

Na de hervatting duurde het opnieuw niet lang voor Feyenoord wist te scoren, al had Almere City hiervoor een goede kans gemist via Robinet. Aan de andere kant was het Igor Paixao die een teruggelegde voorzet van Calvin Stengs hard en laag in de korte hoek binnen schoof. Na ruim een kwartier spelen was Mats Wieffer dicht bij de 3-0, maar zijn schot eindigde op de lat. Toch werd het binnen 20 minuten alsnog 3-0 via Geertruida. De verdediger bekroonde een prachtige pass van Trauner met een doelpunt, door de bal onder Bakker door te schieten. Niet veel later miste Robinet opnieuw een dot van een kans, door zo'n beetje vanaf de doellijn naast te schieten. De ruststand bleef daarmee op 3-0 staan.

Vijf minuten na rust kwam Feyenoord op 4-0 via Wieffer, die uit een corner knap binnen volleerde met zijn mindere linkerbeen. Na een uur spelen was Geertruida dicht bij zijn tweede van de middag, maar zijn poging eindigde op de buitenkant van de paal. Toch werd het niet veel later 5-0, door een benutte penalty van Gimenez, die zelf werd neergehaald door Duijvestijn. Hierna mocht middenvelder Gjivai Zechiël zijn officiële debuut maken voor Feyenoord, toen hij inviel voor Hartman.

Vlak voor tijd deed Almere City nog wat terug, toen het de 5-1 maakte via Ritmeester van de Kamp. In blessuretijd herstelde Feyenoord de marge van vijf, via Quinten Timber. De uitblinker van de dag mocht daarmee zijn naam ook nog op het scoreformulier laten noteren, doordat hij de rebound van een schot van Zerrouki binnen schoot. Het was een ruime overwinning voor Feyenoord, die gezien de kansen eigenlijk nog hoger uit had kunnen vallen, maar waarmee men het vertrouwen zeer zeker heeft hersteld.

Volgende week speelt Feyenoord de competitiewedstrijd in en tegen Utrecht. In De Galgenwaard wordt om 12:15 uur afgetrapt.

Gjivai Zechiël: 'Het was geweldig, hier droom je van'

Zondagmiddag heeft middenvelder Gjivai Zechiël zijn officiële debuut gemaakt voor Feyenoord. Tegen Almere City kreeg Zechiël ruim een kwartier speeltijd en na afloop gaf hij commentaar bij ESPN.

"Het was geweldig, een super mooi moment. Hier droom je van. Ik ben er dankbaar voor. Het was al super mooi om tegen Vilarreal minuten te mogen maken, maar vandaag was het een officiële wedstrijd. Dat is toch wat extra's. Ik was na afloop ook emotioneel, want ik heb veel dingen meegemaakt."

Vervolgens vroeg Hans Kraaij Jr. naar de sterke en zwakke punten van Zechiël: "Ik ben nu twee maanden bij het eerste en ben mee gegaan op het trainingskamp, wat al een mooie ervaring was. Ik leer van iedereen en probeer alles mee te nemen in wat ik doe, binnen en buiten het veld. Ik denk dat ik als speler altijd hoog in de energie zit, maar ook comfortabel ben aan de bal en creatief ben. In het fysieke gedeelte kan ik nog stappen maken, zodat ik meer duels kan gaan winnen. Daar zijn we wel mee bezig, ja."

Gernot Trauner: 'We zijn met veel zelfvertrouwen begonnen'

In de competitiewedstrijd tegen Almere City keerde aanvoerder Gernot Trauner terug in de basisopstelling bij Feyenoord. De Oostenrijker speelde ruim een uur mee en stond direct na de wedstrijd ESPN te woord.

"Ik was niet nerveus, we keken juist uit naar deze wedstrijd. We zijn niet begonnen aan de competitie zoals we wilden, want zeker thuis wil je altijd winnen. Vandaag zijn we de wedstrijd zelfverzekerd begonnen en hebben we een verdiende overwinning geboekt. We hebben veel goed gedaan, maar niet alles. Daar kunnen we aan werken. Maar uiteindelijk zijn we tevreden met de overwinning."

Trauner lijkt geen last meer te hebben van zijn blessure. Hierover vertelde hij meer: "Vorige week speelde ik 45 minuten en vandaag ruim een uur. Dat bouwen we rustig op en het belangrijkste is dat ik het team op een goede manier kan helpen. Ik hoop dat ik samen met David kan blijven spelen. Ik vind het fijn om met hem te spelen in het centrum. Deze overwinning geeft ons vertrouwen, want we hebben goede doelpunten gemaakt, maar het moet nog steeds beter."

15  4 5-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.