Tien man Feyenoord naar 1-1 gelijkspel in Oekraïne

3 november 2016
-
Europa League
-

Feyenoord heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld uit bij Zorya Luhansk. Feyenoord speelde 46 minuten met tien man na rood van Botteghin (2x geel). Desondanks kreeg Feyenoord de nodige mogelijkheden het uit te spelen naar meer.

Feyenoord speelde een heel verzorgde wedstrijd. In eigen huis had Zorya wel meer balbezit, maar gaf Feyenoord nauwelijks iets weg. Na een kwartier spelen kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zelf op voorsprong. Kuyt gaf de bal door op Jorgensen, die vervolgens de 0-1 kon binnenwerken. Feyenoord leek zonder enige problemen de rust te bereiken. Op slag van rust ging het echter mis. Een bal ging via het gezicht van Botteghin mogelijk op diens uitgestoken arm. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf een penalty. De verdediger kreeg daarbij ook geel. Omdat hij al geel had moest hij met rood van het veld. Brad Jones stopte de strafschop nog, maar moest toezien hoe Forster in tweede instantie alsnog kon scoren.

Na rust probeerde Zorya het tegen het tiental van Feyenoord wel. de Rotterdammers bleven echter een hecht collectief. Zorya was even dichtbij de 2-1, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg Feyenoord steeds meer ruimte om het uit te spelen. In die fase verzuimde Feyenoord om echt gevaarlijk te worden en wellicht met tien man ook nog de drie punten te pakken.

Feyenoord op onderling resultaat 2e in de poule

Na vier speelrondes staan Feyenoord, Fenerbahce en Manchester United nog altijd heel dicht bij elkaar in de poule. Terwijl Feyenoord met 1-1 gelijkspeelde bij Zorya won Dick Advocaat's Fenerbahce thuis met 2-1 van Manchester United.

Feyenoord staat daardoor op onderling resultaat met Fenerbahce tweede achter de Turken. Indien Feyenoord in de vijfde wedstrijd uit bij Manchester United zou weten te winnen, is het zeker van overwintering. Anders volgt de beslissing thuis tegen Fenerbahce.

1-1 Forster ('44)

Opmerkelijk: (44) Brad Jones stopt penalty Forster, maar Forster scoort in rebound alsnog

'63 Paulinho voor Ljubenovic

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.