Feyenoord blijft winnen: 0-2 uit bij Willem II

2 oktober 2016
-
-

De geweldige competitiestart van Feyenoord neemt steeds enormere vormen aan. Na de zware uitwedstrijd bij Fernerbahce behaalde Feyenoord 'gewoon' een zakelijke 0-2 overwinning uit bij Willem II.

Feyenoord zette Willem II vanaf het begin onder druk. Ondanks de vermoeidheid of misschien wel als gevolg daarvan probeerde de ploeg direct de toon te zetten. Het leverde al na een kwartier spelen de voorsprong op. Bilal Basacikoglu, de vervanger van de geblesseerde Steven Berghuis, zette uitstekend voor en zag hoe Niclai Jorgensen hem met een slimme beweging achter zijn standbeen langs in het doel tikte. In het vervolg van de eerste helft kwam ook Willem II in de wedstrijd en kreeg het via Heerkens een goede mogelijkheid.

Na rust bleef de thuisploeg gevaarlijk. Feyenoord wist echter de gelederen gesloten te houden. Met het inbrengen van Renato Tapia voor Dirk Kuyt had Giovanni van Bronckhorst een gouden wissel. De Feyenoord coach wilde voor meer druk op het middenveld zorgen en dat lukte uitstekend. Het was juist die Tapia die zo lang zonder speeltijd bleef, die de wedstrijd besliste. Met een solo langs een reeks tegenstanders wist hij zichzelf vrij te spelen en schoot hij vervolgens de winnende binnen.

Ranglijst: vijf punten voorsprong op Ajax, zeven op PSV

Feyenoord kan inmiddels bogen op een geweldige competitiestart. Feyenoord wist de eerste acht competitieduels op rij te winnen. Dat doet denken naar de mooie tijden van weleer. Het levert Feyenoord na acht speelrondes al vijf punten voorsprong op op Ajax en maar liefst zeven op PSV.

1. Feyenoord 24 23- 2
2. Ajax 19 20- 8
3. PSV 17 15- 4

Jorgensen gedeeld eerste op topscorerslijst

Na acht duels staat Nicolai Jorgensen gedeeld eerste op de topscorerslijst. Met zes treffers moet hij de eerste plaats delen met Unal van FC Twente. Davy Klaassen volgt op de derde plaats met vijf treffers.

Feyenoord in Beeld: 83 foto's Willem II - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 44 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.