Teleurstellende competitiestart: nederlaag Feyenoord in Zwolle

4 augustus 2013
-
-

Feyenoord is de competitie 2013/2014 op zeer teleurstellende wijze begonnen. Op het kunstgras van Zwolle werd met 2-1 verloren van gastheer PEC Zwolle. Schaken zorgde voor het enige doelpunt van de Rotterdammers.

Tegen een verzorgd elftal van Zwolle had Feyenoord in de eerste helft nog wel een overwicht maar kon het veel te weinig creëren. Na rust nam PEC het heft door enkele omzettingen in handen. Het was uiteindelijk Klich die na een uur spelen verdiend binnenkopte en Feyenoord op achterstand zette. Het duurde heel lang voordat Feyenoord na de 1-0 een kans kon creëren. Drie minuten voor tijd was het dan toch raak. Schaken kreeg in het strafschopgebied een bal ietwat fortuinlijk op zijn hoofd en was zo scherp om goed binnen te koppen. Daarmee leek Feyenoord alsnog met een punt weg te komen.

FC Zwolle perste er echter een slotoffensief uit. In blessuretijd was het invaller Guyon Fernandez die de middag van zijn leven had door zijn oude ploeg de das om te doen.

De Vrij: 'we hebben gewoon te weinig gebracht, dat moeten we onszelf verwijten'

Aanvoerder Stefan de Vrij kwam direct na de nederlaag teleurgesteld voor de camera van Fox Sports. 'We hebben gewoon te weinig gebracht. Zij waren feller, dat mag niet gebeuren. Dat moeten we onszelf verwijten. In dit soort wedstrijden moet je minstens even veel strijd leveren. Ze waren feller in de duels en elke tweede bal was voor hun. Wij hebben te veel verkeerde keuzes gemaakt en gewoon niet goed gevoetbald. Hoe dat kan? Ga dat maar eens verklaren. Dit is een slechte middag voor ons."

Feyenoord: Ruud Vormer ('44)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('66)

Feyenoord in Beeld: Foto's PEC Zwolle - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.