Gelijkspel Feyenoord bij Heracles: 1-1

21 augustus 2011
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag het eerste puntverlies geleden, maar is ongeslagen gebleven. Op het kunstgras van Heracles werd met 1-1 gelijkgespeeld na een 0-0 ruststand. Gezien het spelbeeld was daar niet al teveel op aan te merken. Guyon Fernandez tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker.

In de eerste helft waren er slechts een paar schoten op doel te noteren, ondanks dat er vroeg gestoord werd. Het niveau was niet al te hoog. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend. Na rust kwamen er meer kansen, de meeste voor Heracles. Invaller Glynor Plet kon binnen de minuut na zijn invalbeurt voor de 1-0 zorgen. Zo'n tien minuten later was het Ruben Schaken die met een rush aan de wieg stond van de gelijkmaker. Guyon Fernandez gaf het laatste tikje.

Sfeerfoto's Heracles - Feyenoord

Via twitter verschijnen tijdens de wedstrijd de eerste sfeerfoto's van Heracles - Feyenoord. Klik op de foto's om te vergroten:

Zicht vanuit het uitvak! #HerFey  on Twitpic Come on Heracles! #HERfey on Twitpic En wij zijn er weer #herfey # polman on Twitpic 1-4!!!  #herfey  on Twitpic Koeman on Twitpic Echt kameraadachap op het uitvak. #HerFey  on Twitpic

Ranglijst: Feyenoord twee punten achter de kop

Feyenoord staat na het gelijkspel tegen Heracles twee punten achter de kop van de ranglijst. Feyenoord staat nu op de tweede plaats met twee punten achter op FC Twente. Ook Ajax kan Feyenoord nog voorbij vanmiddag.

Koeman kan leven met remise, blij met veerkracht elftal

Ronald Koeman liet na afloop tegenover Feyenoord.nl weten te kunnen leven met de remise in het Polman Stadion. De coach noemde de uitslag terecht en prees de veerkracht die zijn ploeg na de opgelopen achterstand aan de dag had gelegd. "Als we zo terugkomen na een achterstand, dan kan ik daar alleen maar tevreden over zijn. In het verleden betekende een achterstand vaak dat het helemaal niets meer werd. Vandaag was dat anders en dat geeft vertrouwen."

"Ik vond ons in de slotfase steeds sterker worden. Ik kreeg de indruk dat wij toen iets frisser waren dan Heracles. We kregen kansen, al had Heracles natuurlijk ook nog een doelpunt kunnen maken. Al met al is 1-1 een terechte uitslag."

[video] Koeman: uiteindelijk terechte uitslag

[video] Bosz: twee verliespunten voor Heracles

Vlaar: we kunnen tevreden zijn met een punt

Ron Vlaar liet na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten niet negatief te zijn over het puntenverlies. "In de eerste helft waren zij beter, zonder dat ze echt gevaarlijk werden. In de tweede helft kregen ze wel een paar kansen, maar die kregen wij ook. Dan kun je in de slotfase zelfs nog winnen, maar dat is helaas niet gebeurd. Maar we kunnen tevreden zijn met een punt. Ik vind dus niet dat je heel negatief hoeft te zijn, Heracles is een goed voetballende ploeg. Het is jammer dat we hier niet weten te winnen, maar dat was ook niet terecht geweest", aldus Vlaar.

Heracles Almelo: Quansah ('42)
Heracles Almelo: van der Linden (c) ('73)