Ruime nederlaag voor Feyenoord

1 november 2009
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen uit Amsterdam. De ploeg verloor met 5-1. Landzaat maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Na een moeizaam eerste kwartier, werd Feyenoord steeds sterker. De beste kans was er ook voor Vlaar, die een afstandschot op de paal schoot. Vlak voor rust was het duel echter binnen een minuut gespeeld. Eerst was het De Zeeuw die door Fer was losgelaten en de 1-0 binnen kon schieten. Vervolgens kreeg Babovic rood voor een vermeende elleboogstoot. Even daarvoor bespaarde Blom datzelfde lot voor Suarez.

Direct na rust zorgde Urby Emanuelson ervoor dat de wedstrijd definitief beslist werd via een afstandschot . Vevrolgens liep Ajax verder uit. Eerst was het Van der Wiel die voor de 3-0 zorgde. Landzaat deed nog iets terug met een prachtige stiftbal. Vervolgens waren het De Zeeuw en Suarez die voor de 4-1 en 5-1 zorgden. De laatste kwam in blessuretijd tot stand vanaf de strafschopspits. Van Dijk kreeg rood en een penalty tegen voor het neerhalen van Suarez. Erwin Mulder moest daarom nog het veld in om als enige actie te proberen de penalty te stoppen. Dat zou uiteindelijk niet lukken.

Opnieuw twee keer rood: Babovic en Van Dijk

Net als tegen Sparta eindigde Feyenoord opnieuw met negen spelers. In de eerste helft was het Stefan Babovic die rood kreeg na een overtreding waarin een elleboogstoot werd gezien door scheidsrechter Blom. Vlak voor tijd moest ook nog Rob van Dijk vertrekken toen hij de doorgebroken Suarez neerhaalde.

Ranglijst: Feyenoord haakt af bij top drie

Feyenoord is na de nederlaag tegen Ajax voorlopig afgehaakt bij de top drie op de ranglijst. De ploeg staat momenteel vierde, al zou FC Utrecht er later vanmiddag voorbij kunnen gaan. De ploeg staat nu zes punten achter op Ajax.

Been: zware ontgoocheling, spelers hebben zichzelf tekort gedaan

Mario Been liet na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond weten zwaar ontgoocheld te zijn over de manier waarop de ploeg de wedstrijd verloor. 'We waren 40 minuten gelijkwaardig. Dan wordt er weer een afspraak vergeten met het meelopen met De Zeeuw. In dit geval Fer. Dat kost je gewoon de 1-0. En dan komen we vervolgens weer met 10 man te staan. Ik heb het nog niet teruggezien. Maar als er geslagen is, dan dupeer je je team op een enorme manier. Dat kan ik niet begrijpen. In de rust is het gevoel in de kleedkamer duidelijk. je zet dan wel een paar zaken in het elftal om. Maar de ploeg was ontgoocheld na rust. Dat zag je. Dan laten we de mensen lopen en vallen de goals. Dat moet er echt uit. We hebben enorm veel talent , maar dat is niet genoeg op dit niveau. Sommige spelers hebben zichzelf enorm tekort gedaan vandaag. Puur op basis van domme dingen hebben we de wedstrijd verloren.'

Complimenten had de coach voor Landzaat. 'Landzaat speelde geweldig en had daarbij een mooie goal,' aldus de coach.

Blom blijft achter zijn beslissingen staan

Voor de microfoon van Radio Rijnmond liet scheidsrechter Blom na het zien van de televisiebeelden weten achter zijn beslissingen te blijven staan. 'Als je ziet hoe Babovic met zijn elleboog de neus raakt van Jan Vertonghen, dan staat daar maar een straf op, de rode kaart. Ik heb de beslissing zelf genomen, maar de assistent bevestigde dat ook. Of het niet zijn intentie was? Dat kan ik nooit weten. Op dat moment moet ik beoordelen wat ik feitelijk zie.'

'Ik heb de situatie met Suarez ook gezien en beoordeeld. Als hij zijn elleboog inzet komt hij op de schouder van Babovic terecht. Ik vond dat geen slaande beweging, moet ik eerlijk zeggen.'

'Of ik Van Dijk het rood had moeten besparen? Hier kan ik niet onderuit. Er wordt een duidelijke scoringskans ontnomen. Daar staat maar een straf op, de rode kaart. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt.'

'83 de Jong voor Pantelic

FR1908.net: 01-11-09 ajax - Feyenoord 5-1Feyenoord in Beeld: 69 foto's Feyenoord - 020 online
Ego2.nl: Fotoreportage 020 - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.