Feyenoord speelt slechts gelijk tegen Willem II: 1-1

24 januari 2009
-
-

Feyenoord heeft opnieuw geen goed resultaat kunnen behalen. In de eigen Kuip kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Dat gelijkspel kwam ook pas in blessuretijd tot stand toen Andwele Slory de gelijkmaker binnen wist te schieten.

Feyenoord was de betere ploeg in de eerste helft. De ploeg wist dat alleen niet in een voorsprong om te zetten. Vlak na rust kwam Feyenoord toch wel verrassend op 0-1 achter via Janse. Timmer trad daarbij niet goed op. Snel na dat doelpunt kreeg Feyenoord een aantal kansen, maar het scorend vermogen haperde opnieuw. Het duurde tot de blessuretijd voordat Feyenoord alsnog de gelijkmaker kon binnenschieten via Slory. Doordat Feyenoord steeds meer op de aanval ging, kreeg Willem II ook zijn kansen om verder uit te lopen.

Panini-album voor bezoekers Feyenoord - Willem II

Alle supporters die zaterdag naar De Kuip kwamen vonden op hun stoel een gratis Feyenoord Panini-album. Bij het album zitten direct ook zes plaatjes, waarmee het verzamelen kan beginnen. Het Feyenoord-album en de Feyenoord stickercollectie zijn sinds 14 januari verkrijgbaar. In het album hebben onder meer alle spelers een eigen pagina, met vier stickers. Het album kost in de winkel € 1,95, de stickers € 0,50 per zakje.

De Cler toch in de basis door griep Hofland

Tim de Cler startte toch in de basis van Feyenoord. Leon Vlemmings vond dat hij zijn basisplaats eerst weer moest verdienen na zijn blessure, maar door griep van Kevin Hofland veranderde dat plan. Hofland moest vanwege de griep zaterdag afhaken.

Aboutaleb met Feyenoord-sjaal in De Kuip

Na een rondleiding in De Kuip waarbij hij onder andere werd bijgepraat over de veiligheidsmaatregelen, bekeek burgemeester Ahmed Aboutaleb voor het eerst een duel in De Kuip. Met een Feyenoord-sjaal om en zijn dochter bij zich zat hij op de tribune.

Dubieuze beslissingen in het nadeel van Feyenoord

Scheidsrechter Roelof Luinge speelde een hoofdrol door in de eerste helft twee dubieuze beslissingen te nemen in het nadeel van Feyenoord. Na een kwartier spelen leek André Bahia binnen te koppen. De bal leek over de achterlijn, maar Luinge gaf het doelpunt niet. Ook na afloop waren er nog twijfels over het moment. Later in de eerste helft weigerde Luinge een strafschop te geven voor een handsbal van Willem II.

Roy Makaay

Diego BiseswarLuigi BruinsGiovanni van BronckhorstKarim El AhmadiGeorginio Wijnaldum

'87 Quasten voor Veloso

Coens place: 51 foto's Feyenoord - Willem IIEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Willem II online
FRFC1908.nl: Laten we eens negatief gaan doen...

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 juut05  5 1-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (201 -> 5,0)