Nipt verlies Feyenoord tegen PSV: 1-0

21 december 2008
-
-

In een matige wedstrijd verloor Feyenoord uiteindelijk met 1-0 van PSV. Afellay scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Feyenoord was in de eerste helft gelijkwaardig, maar moest zich in de tweede helft voornamelijk beperken tot verdedigen.

De eerste helft ging vrij gelijkwaardig op. PSV kreeg een aantal kansen, maar ook Feyenoord. Met name Makaay was dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet was te zacht, waardoor hij van de doellijn gehaald kon worden.

Na rust kreeg Feyenoord het moeilijker met een aanvallend PSV. Een doelpunt van de Eindhoven werd terecht afgekeurd na een overtreding van Dzsudzsak op Tiendalli. Feyenoord kreeg in de tweede helft eigenlijk slechts een goede kans. Deze was echter niet besteed aan Biseswar. Aan de kant benutte Afellay een buitenkansje wel, toen een afgeslagen bal voor zijn voeten belandde.

Verbeek gooide vervolgens na Biseswar ook Mols en Slory er nog in om de aanval te zoeken. De ploeg kon echter de gelijkmaker niet meer forceren.

Makaay: de meest gelukkige heeft gewonnen

Roy Makaay liet na afloop weten dat in zijn ogen de meest gelukkige ploeg heeft gewonnen. 'De eerste helft was er weinig aan de hand, wij hadden de betere kansen. In de tweede helft domineerde PSV een kwartier. Wij kwamen vervolgens onder de druk uit en daarna kreeg Biseswar een goede kans. Uit een stilstaand moment komt de bal dan voor de voeten van Afellay en die schiet hem goed binnen. We hebben het daarna nog geprobeerd, maar het mocht niet meer zo zijn. Op dat kwartier na was het een gelijkopgaande wedstrijd. Degene die het doelpunt maakte zou het duel gaan winnen.'

Spelersbus mijdt De Kuip

Op Eredivisie Live werd gemeld dat de spelersbus uit veiligheidsoverwegingen De Kuip mijdt. Vanmorgen werd al op een andere lokatie verzameld en de spelersbus zal dan ook niet terugkeren bij De Kuip vanavond. Volgens Makaay was dat een beslissing van de politie.

Timmer haakte vlak voor duel geblesseerd af

Doelman Henk Timmer ontbrak vanmiddag in het doel bij Feyenoord. Vlak voor het duel bleek Timmer niet fit genoeg om te spelen. Hij nam wel op de bank plaats. Rob van Dijk verving hem en deed dat zeker naar behoren.

Verbeek boos op Tiendalli

Bij een opstootje van Tiendalli met Lazovic was Verbeek boos op Tiendalli en trok hem weg. Na afloop gaf Verbeek aan dat hij dat deed omdat Tiendalli al geel had. Tiendalli had daarom beter moeten weten en zich niet met het opstootje bemoeien, aldus Verbeek.

Verbeek: misschien wel meer verdiend

Gertjan Verbeek liet na afloop weten dat zijn ploeg alles gegeven heeft tegen PSV. "De spanning droop ervan af. Misschien hadden we ook wel meer verdiend. "Er was een gebrek aan vertrouwen in het elftal. Spelers nemen dan minder hun verantwoordelijkheid in het elftal. Maar ik heb strijd gezien. Makaay werkte ook hard voor zijn doen. Het is alleen jammer van de schorsingen voor het duel tegen NAC."

'93 Kromkamp voor Amrabat

Ego2.nl: Fotoreportage P$V - Feyenoord onlineCoens place: 78 foto's Psv - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Rinko7  3 4-0 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.