Feyenoord ontsnapt ook tegen Groningen en gaat naar bekerfinale

29 februari 2024 21:58

Feyenoord ontsnapt ook tegen Groningen en gaat naar bekerfinale; image source: Pro Shots

Feyenoord is donderdagavond ontsnapt aan een historische blamage. De ploeg wist een gênant eerste uur tegen FC Groningen op het nippertje goed te maken en won met 2-1 van het team uit de Keuken Kampioen Divisie. Dávid Hancko en Ondřej Lingr maakten de doelpunten.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de ploeg die in de Keuken Kampioen Divisie slechts de helft van haar wedstrijden had weten te winnen. Feyenoord ontsnapte echter aan een achterstand omdat een schot van Duarte op de paal belandde.

Na een half uur spelen ging het echter alsnog mis voor Feyenoord. Een schot van Duarte ging dit keer wel in het doel. Weliswaar gelukkig omdat de bal van richting werd veranderd, maar gezien het spelbeeld kwam Groningen volkomen terecht op voorsprong.

Feyenoord wist er in de eerste helft nauwelijks iets tegenover te stellen, waardoor het bij rust tegen een achterstand aankeek en het publiek zich steeds meer begon te morren in De Kuip.

Arne Slot greep in de rust dan ook direct in en wisselde direct twee keer. Marcos Lopez en Igor Paixao kenden beiden een dramatische eerste helft en konden al gaan douchen. Bart Nieuwkoop en Luka Ivanusec kwamen binnen de lijnen.

Het veldspel ging vervolgens iets beter, maar toch viel de gelijkmaker van Feyenoord volledig uit het niets. Een voorzet van Calvin Stengs werd door David Hancko, die door de wissels de tweede helft als linksback speelde, op schitterende wijze in het doel gewerkt.

Waar het publiek in De Kuip leek te hopen op erop en erover kwam het echter bedrogen uit, want het veldspel van Feyenoord bleef uitermate zwak. Tien minuten voor tijd wisselde Arne Slot opnieuw en bracht hij onder meer Ondrej Lingr binnen de lijnen. Dat bleek een gouden wissel, want de Tsjech wist met zijn eerste balcontact direct voor de 2-1 te zorgen.

FC Groningen leek geknakt te zijn door die treffer, waardoor Feyenoord in de resterende minuten eenvoudig overeind bleef en daardoor alsnog naar de bekerfinale gaat. Wel moest het in blessuretijd nog een flinke tik verwerken omdat Stengs op het eerste oog zwaar geblesseerd leek te raken aan zijn knie en op de brancard van het veld gedragen moest worden.