Feyenoord ontsnapt na prachtgoal Yankuba Minteh in Almere

25 februari 2024 16:30

Feyenoord ontsnapt na prachtgoal Yankuba Minteh in Almere; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondag ontsnapt aan puntverlies. Ondanks een belabberde wedstrijd eindigde het uitduel tegen Almere City in een 0-2 overwinning. Beide doelpunten werden gescoord door Yankuba Minteh.

Beide ploegen begonnen uitermakte zwak aan de wedstrijd en in het eerste kwartier gebeurde niets noemenswaardigs. Feyenoord moest het bovendien nog doen zonder de eigen fans omdat er een bus te weinig was en het daarom wachten was tot iedereen tegelijk in Almere zou aankomen.

Net toen de supportersbussen arriveerden bij het stadion leek Feyenoord de score te openen. Het doelpunt van Lutsharel Geertruida viel volkomen uit het niets, maar daar was de vreugde niet minder om. De VAR greep echter in omdat Santiago Gimenez aan het begin van de aanval buitenspel stond. Ondanks dat een speler van Almere City de bal raakte, interpreteerde de scheidsrechter uiteindelijk dat het nog steeds dezelfde aanval was en keurde het doelpunt daarom af.

Nog geen minuut na dat moment kreeg Almere City plotseling een enorme kans, maar Timon Wellenreuther wist met een uitstekende redding te voorkomen dat de thuisploeg tot scoren kwam.

Zeker voor Feyenoord bleek het afgekeurde doelpunt een korte opleving, want uiteindelijk zou de ploeg geen enkel schot tussen de palen lossen in de eerste helft. Wellenreuther moest vlak voor rust wel nog in actie komen bij een poging van grote afstand. Voor Feyenoord was het rustsignaal dan ook zeer welkom, omdat er een einde werd gemaakt aan een van de zwakste helften van dit seizoen.

Ondanks de hopeloze eerste helft was er voor Sipke Hulshoff, die als hoofdtrainer op de bank zat in plaats van de zieke Arne Slot, geen aanleiding om al direct te wisselen. Aan het spelbeeld veranderde dan ook helemaal niets, want na een uur spelen was het nog steeds wachten tot Feyenoord een keer tussen de palen wist te schieten.

Uiteindelijk volgde na een uur pas de eerste wissel en kwam Yankuba Minteh binnen de lijnen. De eerste kans van de tweede helft was echter weer voor Almere City, maar opnieuw was het Wellenreuther die redding bracht.

Nadat Hulshoff nog drie wissels had gedaan en daarmee de complete aanval inmiddels had vervangen, viel volledig uit het niets de openingstreffer. Op geweldige wijze krulde Minteh de bal in het doel.

Het bleek een korte opleving, want ook in de minuten daarna leek het spel van Feyenoord nergens op en wist het tot geen enkele kans te komen. In blessuretijd volgde uiteindelijk pas de beslissing en wederom was het Minteh die tot scoren wist te komen.