Feyenoord na strafschoppen opnieuw ten onder in Rome

22 februari 2024 23:50

Feyenoord na strafschoppen opnieuw ten onder in Rome; image source: Pro Shots

Het is Feyenoord niet gelukt om door te gaan in de Europa League. Uiteindelijk wist AS Roma na strafschoppen te winnen nadat het duel in 1-1 was geëindingd. Santiago Gimenez maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Feyenoord begon geweldig aan de wedstrijd. Na een geweldige aanval wist Santiago Gimenez binnen vijf minuten al voor de openingstreffer te zorgen en was dat voor de ploeg van Arne Slot het perfecte begin.

Enkele minuten later kreeg vervolgens Mats Wieffer een enorme kans, maar zijn schot werd door de doelman gered. Vervolgens was het al snel raak aan de andere kant toen aanvoerder Pellegrini knap de 1-1 tegen de touwen schoot. Op dat moment was er nog geen kwartier gespeeld.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg AS Roma meer de overhand en kreeg ook de meeste mogelijkheden. Echt grote kansen volgden er echter niet meer, waardoor beide ploegen met een gelijke stand het rustsignaal tegemoet gingen.

In de tweede helft ging het duel veel meer gelijk op en was het vooral enorm spannend voor iedereen die de wedstrijd. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen, maar de spanning vergoedde wel veel.

Uiteindelijk kreeg Wieffer diep in blessuretijd nog de beste mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal ging naast het doel. Net zoals een jaar geleden was een verlenging nodig om tot een beslissing te komen.

In de verlenging ging de vermoeidheid steeds meer een rol spelen, waardoor beide ploegen voor meer gevaar wisten te zorgen. Uiteindelijk was Feyenoord qua veldspel de betere ploeg in de eerste helft van de verlenging, maar kansen bleven echter uit en daardoor volgden er ook geen doelpunten.

Het spelbeeld veranderde ook in de tweede helft niet, waardoor beide ploegen af leken te stevenen op de strafschoppenreeks. Daardoor werd in de laatste minuut nog Alireza Jahanbakhsh binnen de lijnen gebracht. In de blessuretijd was AS Roma echter plotseling dicht bij de goal, maar met een geweldige redding wist Timon Wellenreuther redding te brengen. Een corner was het gevolg en opnieuw was Lukaku dicht bij de overwinning, maar zijn kopbal ging net over het doel. Penalty's moesten daardoor daadwerkelijk de beslissing gaan brengen.

AS Roma won de toss en mocht daarom als eerste beginnen. Wellreuther zat wel in de goede hoek, maar had toch geen kans om de inzet van Paredes te keren. Invaller Ayase Ueda schoot de eerste strafschop voor Feyenoord echter ook raak. Lukaku was de tweede speler voor Roma en dit keer lukte het Wellenreuther wel om de bal te stoppen, waardoor Feyenoord het voordeel te pakken had. Dávid Hancko zag vervolgens echter ook zijn penalty gekeerd worden.

Cristante was de derde Romein en hij wist wel raak te schieten, waardoor Jahanbakhsh voor de gelijkmaker moest zorgen. De Iraniér was speciaal voor de strafschoppenreeks ingebracht, maar hij kwam met een zwakke inzet en zag zijn poging gekeerd worden.

Vervolgens ging ook de vierde inzet van AS Roma in het doel, waardoor Quilindschy Hartman móest scoren om Feyenoord in de wedstrijd te houden. Hij schoot net buiten het bereik van de doelman raak. Het was nu aan Wellenreuther om Feyenoord in de wedstrijd proberen te houden, maar hij had geen schijn van kans en opnieuw bleek AS Roma voor Feyenoord te sterk.