Gehavend Feyenoord knokt zich naar gelijkspel tegen AS Roma

15 februari 2024 20:43

Gehavend Feyenoord knokt zich naar gelijkspel tegen AS Roma; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League gelijkgespeeld tegen AS Roma. In De Kuip eindigde het duel in 1-1. Igor Paixão opende vlak voor rust de score.

De wedstrijd begon zoals verwacht erg fel van beide kanten. De twee clubs hebben in korte tijd samen heel wat historie opgedaan in Europa. Na tien minuten diende zich de eerste grote kans van het duel aan. Roma was tot twee keer dicht bij een treffer via Lorenzo Pellegrini, maar goed ingrijpen van Timon Wellenreuther en daarna David Hancko op de doellijn voorkwamen de 0-1 al ging later ook nog de vlag omhoog wegens buitenspel.

Feyenoord meldde zich tien minuten later voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Roma. Paixão dribbelde gevaarlijk de zestien binnen, maar schoof de bal net voorlangs. Vanaf dat moment lag het momentum bij de Rotterdammers, met een aantal kleinere kansen als gevolg. Toch was het Roma dat kort voor rust dicht bij de openingstreffer was. Een afstandsknal van Leandro Paredes spatte uiteen op de lat nadat Wellenreuther er nog aan zat. Daarna waren het de Romeinen die een paar kansen kregen die niet tot een goal leidde.

De eerste helft kreeg nog wel een doelpunt. In blessuretijd ontplofte De Kuip, want Paixão bezorgde Feyenoord alsnog de 1-0 door knap raak te koppen. Zo gingen de Rotterdammers, onder begeleiding van een uitzinnig legioen, met een voorsprong de kleedkamer in.

Gimenez was niet fit genoeg om te starten, maar mocht zich wel opmaken voor een halfuur. Hij kwam samen met Ondrej Lingr ruim een kwartier na rust binnen de lijnen. Ueda en Minteh kwamen voor hen naar de kant.

Kort daarna ging het wel mis voor Feyenoord. Het zag Roma namelijk op gelijke hoogte komen door een kopbal van Lukaku. Daarna kwamen de clubs lang niet tot hele grote kansen en leken ze allebei genoeg te nemen met een gelijkspel, maar in het slot kwam Feyenoord nog naar voren. Gimenez loste eerst nog een hard schot, maar dat was geen probleem voor Roma-doelman Mile Svilar. In blessuretijd raakten de Rotterdammers zelfs nog de paal. Luka Ivanusec schoot de bal verraderlijk in de korte hoek, maar het leverde dus geen goal op. Het bleef bij 1-1.