Zakelijke overwinning voor Feyenoord in Rotterdamse stadsderby

11 februari 2024 21:55

Zakelijke overwinning voor Feyenoord in Rotterdamse stadsderby; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de Rotterdamse stadsderby winnend af weten te sluiten. In De Kuip wist de ploeg met 2-0 te winnen. Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord begon heel moeizaam aan de wedstrijd. Direct vanaf het begin was de ploeg weliswaar bij constant aan de bal, maar het tempo lag veel te laag. Sparta had de intentie om het achterin zo gesloten mogelijk te houden, waardoor het publiek in De Kuip alles behalve werd verwend.

Tekenend voor het lage niveau was dat het eerste schot op doel van de wedstrijd pas vijf minuten voor rust volgde toen een schot van Thomas Beelen over het doel werd getikt.

In de tweede helft leek Feyenoord iets scherper en volgde er al snel een kans voor Igor Paixao, maar hij kreeg het niet voor elkaar om een goede voorzet van Yankuba Minteh binnen te koppen.

Toch duurde het niet lang meer voordat de openingstreffer wel viel. Scheidsrechter Pol van Boekel zag niet dat Minteh onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, maar hij werd door de VAR gecorrigeerd. Feyenoord kreeg een penalty en Dávid Hancko wist daardoor voor de 1-0 te zorgen.

Al snel was het opnieuw raak en wederom was het een verdediger die wist te scoren, omdat het dit keer Lutsharel Geertruida was die voor het doelpunt zorgde. Hierbij had Luka Ivanusec echter ook een groot aandeel. De Kroaat stond net een minuut binnen de lijnen en kwam vervolgens met een geweldige voorzet die voor de 2-0 zorgde.

Ook hierna bleef Feyenoord duidelijk de betere partij. Al bleef het moeite houden om tot kansen te komen. Tien minuten voor tijd leek dan toch de derde treffer van de avond te volgen, maar vanwege hands van Mats Wieffer werd het doelpunt uiteindelijk toch afgekeurd.

Feyenoord leek het wel te geloven en kwam achterin bovendien ook niet in de problemen, ondanks dat Sparta in de slotfase nog wel een paar keer een hoekschop mocht nemen. Het resultaat was dan ook een zakelijke 2-0 overwinning tegen de stadsgenoot.