Feyenoord onderuit in de Klassieker

20 maart 2022 16:29

Feyenoord onderuit in de Klassieker; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag met 3-2 verloren in de Klassieker. In de Amsterdam Arena was het een boeiende wedstrijd, waarin Feyenoord tweemaal op voorsprong kwam via Sinisterra en Til. Helaas bleken deze treffers niet voldoende voor de overwinning, want via Haller, Tadic en Antony werd de eindstand bepaald op 3-2.

Feyenoord begon goed aan de Klassieker. In de Amsterdam Arena was het bij de eerste kans meteen raak voor de ploeg van Arne Slot. Een goede dieptebal van Toornstra zette Til oog in oog met Onana, die redding kon brengen op diens schot, maar kansloos was op de rebound van Luis Sinisterra. De Colombiaan kopte vakkundig binnen en zette zijn ploeg daarmee op een 0-1 voorsprong. Ook na de voorsprong speelde Feyenoord alleraardigst. Het gaf vroegtijdig druk op Ajax, dat daardoor weinig bij de goal van Marciano wist te komen. Toen dat halverwege de eerste helft wél een keer lukte, was het meteen raak. Vanaf rand zestien kon Gravenberch vrij uithalen en nadat Marciano de zwabberbal maar half kon verwerken, was de rebound een prooi voor Haller: 1-1. Wie dacht dat Feyenoord van slag was door de tegentreffer, kwam bedrogen uit. Nog geen vijf minuten later was het namelijk alweer 1-2. Cyriel Dessers kreeg de bal via de kluts bij Guus Til, die in de verre hoek Onana passeerde. Even later kreeg Dessers een uitgelezen kans om de assist te verzorgen op de 1-3, maar ondanks een vrijstaande Toornstra ging de spits voor eigen succes en schoot de bal voorlangs. Desondanks ging Feyenoord met een voorsprong de rust in.

Na rust bleef het in het eerste kwartier rustig, totdat Timber na een uur spelen de lat raakte. Daarmee kwam Feyenoord en doelman Marciano goed weg. Na een uur spelen wisselde Slot voor de eerste keer: Jorrit Hendrix kwam in de ploeg voor de moegestreden Jens Toornstra. Ook Ajax ging aanvallend wisselen en bracht onder meer Brobbey voor de falende Berghuis. Dezelfde Brobbey kreeg al meteen een enorme kans, maar hij kopte een voorzet van Tadic naast de goal van Marciano.

Een kwartier voor tijd werd Bryan Linssen in het veld gebracht voor Cyriel Dessers. Helaas kwam Ajax vlak hierna op gelijke hoogte. Een vrije trap van Tadic werd verkeerd ingeschat door Marciano, die de bal in de verre hoek zag verdwijnen. Na de gelijkmaker kwam Pedersen in het veld voor Sinisterra. Vijf minuten voor tijd verloor Pedersen de bal, waarna Antony na een voorzet van Tagliafico kon binnen schieten: 3-2. Ook bij deze tegentreffer zag Marciano er niet goed uit, al was de Feyenoord-verdediging nu ook nergens te bekennen. Daarmee eindigde de Klassieker uiterst teleurstellend.

Na de interlandbreak speelt Feyenoord op zaterdagavond 2 april de thuiswedstrijd tegen Willem II. De aftrap in De Kuip is om 21:00 uur.