Opnieuw puntverlies voor Feyenoord na gelijkspel tegen Heracles

20 oktober 2019 18:37

Opnieuw puntverlies voor Feyenoord na gelijkspel tegen Heracles; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de Eredivisie wederom tegen puntverlies aangelopen. De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eindigde in een 1-1 gelijkspel. Al vroeg kwam de ploeg via Jens Toornstra op voorsprong, maar het niveau van de ploeg zakte in de tweede helft weer hard achteruit, waardoor de Almeloërs de gelijkmaker konden maken. Een aanvalsoffensief aan het eind van de wedstrijd kon puntverlies ook niet meer voorkomen.

In vergelijking met de vorige wedstrijden mocht Nicolai Jorgensen voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen, terwijl Marcos Senesi ook voor het eerst aan de aftrap mocht staan. Het duel kwam aanvankelijk moeizaam op gang, maar de eerste grote kans was wel direct raak. Een hard schot van Jens Toornstra ging op fantastische wijze in de kruising.

Ondanks de voorsprong bleef Feyenoord een matige indruk maken. Het tempo lag erg laag, terwijl veel passes ook niet aankwamen. Dat duurde tot ongeveer een half uur spelen, waarna Feyenoord twee keer via Luis Sinisterra en via Steven Berghuis in korte tijd enkele goede mogelijkheden kreeg. Treffers vielen echter niet, waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een 1-0 voorsprong.

Na rust zakte het niveau van Feyenoord slecht achteruit. Heracles kwam steeds vaker aan aanvallen toe en dat leidde na ruim een uur spelen ook tot de gelijkmaker. Zoals vaker dit seizoen maakte de defensie van Feyenoord een zeer zwakke indruk, waardoor de Almeloërs uiteindelijk eenvoudig de gelijkmaker konden binnen schieten.

Feyenoord was het in de fase na de gelijkmaker even helemaal kwijt en het was vooral Heracles dat op jacht ging naar de voorsprong. Kenneth Vermeer moest een paar keer reddend optreden om te voorkomen dat de schade nog groter zou worden. Het duurde tot ongeveer tien minuten voor tijd tot Feyenoord weer ten aanval kon trekken en een slotoffensief begon.

Ridgeciano Haps leek de 2-1 in het doel te schieten, maar verdediger Czyborra wist op miraculeuze wijze de bal van de lijn te halen. Invaller Luciano Narsingh kreeg in de laatste minuut ook een enorme kans. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar hij leek daarna de rebound alsnog in het doel te kunnen schieten. Met een sliding wist Heracles-verdediger Van den Buijs de bal nog net naast het doel te glijden.

Feyenoord probeerde in de minuten blessuretijd nog aan te zetten, maar creëerde nauwelijks nog gevaar. Het gevolg was dat het zevende puntverlies van dit seizoen in de competitie een feit was en de ploeg inmiddels naar het rechterrijtje is gezakt.