Robin van Persie bezorgt Feyenoord winst in thuiswedstrijd tegen FC Utrecht

23 september 2018 14:06

Met veel moeite is het Feyenoord gelukt om de punten in eigen huis te houden. Dankzij een treffer van Robin van Persie wist de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 1-0 te winnen van FC Utrecht. Waar Feyenoord in de eerste helft veel kansen kreeg, ging het niveau in de tweede helft hard omlaag en dreigde puntverlies. Vlak voor tijd zorgde de aanvoerder van Feyenoord echter voor de volle punten.

Feyenoord trok vanaf de eerste minuut direct ten aanval en was dan ook heer en meester op het veld. Met name aanvoerder Robin van Persie was meerdere malen dicht bij een doelpunt, maar net zoals zijn ploeggenoten wist hij de bal niet in het doel te krijgen. Aanvallend was de ploeg te slordig en gingen te veel schoten over en naast het doel. Op moment als een inzet wel op doel ging, stond doelman David Jensen steeds in de weg.

Na rust leken twee compleet andere ploegen op het veld te staan. FC Utrecht was opeens de veel betere ploeg en de 0-1 leek dichter bij dan de voorsprong voor Feyenoord. Ook de Utrechtenaren waren voor het doel veel te slordig.

Feyenoord kreeg nieuw elan toen Nicolai Jørgensen na een uur spelen in het veld kwam voor Jens Toornstra. Feyenoord nam het initiatief weer over op het veld en kwam weer tot kansen. Met name de tandem Jørgensen - Van Persie liep uitstekend.

Ondanks de regen aan kansen leek het duel toch af te stormen op een doelpuntloos gelijkspel. Dat veranderde toch nog vlak voor tijd toen Steven Berghuis de bal achter zijn standbeen mee gaf op Jeremiah St. Juste. De rechtsback gaf de bal voor op de vrijstaande Van Persie en de aanvoerder kopte de bal onberispelijk binnen. De Kuip ontplofte en Feyenoord hield de punten toch gewoon in eigen huis.