Feyenoord veel te sterk voor Excelsior in stadsderby

19 augustus 2018 16:24

Feyenoord heeft de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen winnend af weten te sluiten. In eigen huis werd stadsgenoot Excelsior met 3-0 verslagen. Robin van Persie opende voor rust de score, terwijl na rust Jeremiah St. Juste en Jan-Arie van der Heijden tot scoren wisten te komen. Gezien de kansenverhouding had de score voor Feyenoord bovendien een stuk hoger kunnen oplopen.

Feyenoord begon erg slordig aan de wedstrijd. Het was dan ook Excelsior dat de eerste grote kansen van de wedstrijd kreeg, maar Justin Bijlow toonde waarom hij tot eerste keeper benoemd is.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst werd steeds sterker en kreeg via Sam Larsson ook een grote kans. Feyenoord zou uiteindelijk ook de score opende toen Larsson een steekbal gaf op Robin van Persie. De aanvoerder nam de bal aan en schot direct knap binnen, waardoor Feyenoord op voorsprong kwam.

Het hoogtepunt volgde na 19 minuten en 2 seconden toen vanuit het uitvak een hoop knuffels gegooid werden in het vak daaronder, waar 900 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis zaten.

Na de openingstreffer had Feyenoord het initiatief op het veld en kreeg ook voldoende kansen om de score verder uit te breiden. Keer op keer bleken de Feyenoorders niet scherp genoeg voor het doel, waardoor met 1-0 de rust opgezocht werd.

Ook na rust bleef Feyenoord zonder problemen overeind, maar kreeg het maar niet voor elkaar om het tweede doelpunt te maken. Het duurde uiteindelijk tot de 77e minuut totdat De Kuip weer juichend kon opspringen. Invaller Yassin Ayoub, die zijn officiële debuut voor Feyenoord maakte, gaf een steekbal op Jeremiah St. Juste en de verdediger schoot hard in de korte hoek binnen.

Vrijwel direct uit de aftrap kreeg Feyenoord de uitgelezen kans om de 3-0 te maken na een schitterende aanval. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Van Persie, maar voor een nagenoeg leeg doel schoot hij hard op de lat.

Excelsior kreeg vervolgens enkele mogelijkheden tot de aansluitingstreffer, maar het was uiteindelijk Feyenoord dat nogmaals wist te scoren. Van Persie legde de bal terug op Jan-Arie van der Heijden en met de hak wist de verdediger de 3-0 binnen te werken.