Feyenoord onderuit in Klassieker: 2-1

2 april 2017 16:24

Feyenoord is er niet in geslaagd om de strijd om de landstitel te beslissen in de Amsterdam Arena. Feyenoord kwam tekort en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-1 nederlaag waarop weinig af te dingen viel.

Bij Feyenoord ging in de eerste helft zo'n beetje alles mis. Al in de eerste mis viel een zondagsschot van Lasse Schone van afstand onder de lat boven Brad Jones binnen. Vervolgens raakte Nicolai Jorgensen al snel geblesseerd aan zijn hamstrings. Hij probeerde het nog even, maar moest al na elf minuten gewisseld worden. In het vervolg had Feyenoord niet veel in te brengen. Feyenoord kwam niet aan haar normale spel toe door de druk van de thuisploeg. Tien minuten voor rust werd het 2-0 toen Feyenoord werd uitgespeeld en Neres de tweede binnenschoot. Van Bronckhorst moest vervolgens al zijn tweede wissel toepassen toen Karsdorp niet verder kon. Tapia kwam er na rust in, waardoor Nieuwkoop op de rechtsbackpositie kwam te staan.

Feyenoord kreeg aanvankelijk meer controle over de wedstrijd. Het leverde echter weinig echte kansen op. Op het moment dat Feyenoord iets moest gaan proberen om het verschil te gaan maken was het Ajax dat een versnelling hoger ging spelen. Feyenoord kon daar te weinig tegenover stellen. De thuisploeg kreeg de kansen, maar verzuimde het duel definitief te beslissen. In de 91ste minuut zorgde Michiel Kramer nog voor de aansluitingstreffer. Het was echter te laat om het tij nog te keren.