Tien man Feyenoord naar 1-1 gelijkspel in Oekraïne

3 november 2016 20:53

Feyenoord heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld uit bij Zorya Luhansk. Feyenoord speelde 46 minuten met tien man na rood van Botteghin (2x geel). Desondanks kreeg Feyenoord de nodige mogelijkheden het uit te spelen naar meer.

Feyenoord speelde een heel verzorgde wedstrijd. In eigen huis had Zorya wel meer balbezit, maar gaf Feyenoord nauwelijks iets weg. Na een kwartier spelen kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zelf op voorsprong. Kuyt gaf de bal door op Jorgensen, die vervolgens de 0-1 kon binnenwerken. Feyenoord leek zonder enige problemen de rust te bereiken. Op slag van rust ging het echter mis. Een bal ging via het gezicht van Botteghin mogelijk op diens uitgestoken arm. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf een penalty. De verdediger kreeg daarbij ook geel. Omdat hij al geel had moest hij met rood van het veld. Brad Jones stopte de strafschop nog, maar moest toezien hoe Forster in tweede instantie alsnog kon scoren.

Na rust probeerde Zorya het tegen het tiental van Feyenoord wel. de Rotterdammers bleven echter een hecht collectief. Zorya was even dichtbij de 2-1, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg Feyenoord steeds meer ruimte om het uit te spelen. In die fase verzuimde Feyenoord om echt gevaarlijk te worden en wellicht met tien man ook nog de drie punten te pakken.