Belangrijke zege Feyenoord op Zorya Luhansk: 1-0

20 oktober 2016 22:56

Feyenoord heeft een zeer belangrijke zege behaald op Zory Luhansk. Nicolai Jorgensen zorgde tien minuten na rust voor de enige treffer.

Feyenoord begon uitstekend tegen Zorya. In het eerste kwartier kreeg de ploeg al twee uitstekende kansen. Jorgensen was al na vijf minuten dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd echter net overgetikt door de keeper van Zorya. Vervolgens was het Bilal Basacikoglu die net overkopte. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Zorya steeds beter in de wedstrijd. Doelman Brad Jones redde op een goede kans voor Petriak.

Tien minuten na rust was het dan toch raak. Basacikoglu wist op uitstekende wijze een bal te veroveren. Hij kon die verovering ook vervolgens direct omzetten in een aanvallende actie waarmee hij Jorgensen de kans gaf om de 1-0 binnen te schieten. Zorya ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord speelde het echter heel goed en compact uit en wist de gelederen gesloten te houden. Daarmee hield het de drie punten over de streep.