Verdiende 2-1 zege Feyenoord in topper tegen PSV

22 maart 2015 16:26

Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip de bijna traditionele zege behaald op PSV. In De Kuip werd het 2-1, een uitslag waarop weinig af te dingen was. Feyenoord was lange tijd de bovenliggende partij. Achahbar was de grote man door beide treffers te maken.

Feyenoord begon wervelend aan de wedstrijd. Binnen twaalf seconden had Lex Immers moeten scoren. Hij wist vlak voor Zoet een prachtige pass niet binnen te tikken. Binnen een minuut kreeg Achahbar vervolgens ook nog een kans op de openingstreffer. Het vervolg van de eerste helft was minder spectaculair, al had Feyenoord wel het overwicht en initiatief. Feyenoord wist tegelijkertijd te voorkomen dat PSV in de omschakeling gevaarlijk kon worden al was Maher dichtbij met een schot op de lat.

In de tweede helft brak Anass Achahbar de wedstrijd open. De jonge technicus kreeg de kans in de spits omdat Kazim slechts 20 minuten kon spelen. Achahbar beloonde het vertrouwen van Rutten. Na een uur spelen haalde hij opeens met een volley prachtig uit. Hij liet pSV doelman Zoet volkomen kansloos. Vier minuten later was het weer raak. Achahbar had de bal uitstekend op zijn slof na een een-twee met Boetius.

20 minuten voor tijd kwam PSV uit het niets tegen de verhouding in terug in de wedstrijd. Memphis wist met een zwabberbal opeens te scoren. Kenneth Vermeer was kansloos nadat de bal opeens van richting veranderde. PSV drong daarna aan op de gelijkmaker. De tegenstander kreeg daar kansen op, maar de beste mogelijkheden was voor Boetius om de wedstrijd via de counter te beslissen. Hij trof Zoet op zijn weg. Het bleef daardoor tot zes minuten in blessuretijd spannend, de drie punten bleven uiteindelijk meer dan verdiend in De Kuip.