Feyenoord naar overtuigende 0-3 uit bij Standard Luik

11 december 2014 23:09

Feyenoord heeft op overtuigende wijze weten te winnen in Luik. Thuisploeg Standard hd geen schijn van kans tegen het sterke Feyenoord. Het werd uiteindelijk 0-3 en daarmee hield Feyenoord de schade voor de Belgen nog beperkt mee.

In de beginfase had Feyenoord het even moeilijk met de druk van de Belgen. Nadat de ploeg zich dat bewust was, wist de ploeg onder de druk uit te spelen en kreeg de ploeg de controle over de wedstrijd. Na een kwartier spelen kwam Feyenoord al op voorsprong. Uit een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied kon Toornstra binnenschieten. Hij had gezien dat de doelman van Standard niet goed stond opgesteld en schoot knap binnen. Voor rust had Feyenoord het duel al moeten beslissen. Immers, Boëtius en Kazim hadden daar goede kansen op, maar hielden het spannend.

Na rust wist Feyenoord het duel al snel te beslissen. Eerst was het Kazim die de bal veroverde en Boetius in staat stelde de 0-2 binnen te tikken. In de slotfase kon invaller Elvis Manu op zijn eigen wijze frommelend langs de tegenstander ook de 0-3 nog binnenschieten.