Feyenoord in kolkende Kuip langs AZ

22 december 2009 22:37

In een sensationele wedstrijd won Feyenoord uiteindelijk met 1-0 van landskampioen AZ. De zwaarbevochten zege kwam tot stand via een doelpunt van Wijnaldum vlak voor de rust. De bekerwedstrijd werd gespeeld in een kolkende Kuip. Na 12 minuten werd de sfeer nog eens extra verhoogd door het aansteken van 10.000 sterretjes.

Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, de ploeg kreeg ook de beste kansen. het was alleen Wijnaldum die uit de rebound na een geblokkeerd schot van Cisse kon scoren.

In de tweede helft drukte AZ Feyenoord bij vlagen terug. De Alkmaarse club creëerde daarbij ook diverse kansen. Rob van Dijk stond echter uitstekend te keepen. Op de counter kreeg ook Feyenoord zijn kansen, maar omdat die niet benut werden, bleef AZ tot het einde hoop houden en bleef het erg spannend in De Kuip.

Met opnieuw een 'clean sheet' en een overwintering in de KNVB-beker gaat Feyenoord uiteindelijk de winterstop in.