Slechte week Feyenoord: 3-1 nederlaag in Utrecht

2 oktober 2005
-
-

(Gepost door Don Roy)

Feyenoord heeft de zware week slecht afgesloten. Na de knappe overwinning uit bij FC Twente volgde de dramatische uitschakeling in de UEFA Cup door Rapid Boekarest en als afsluiter een 3-1 nederlaag tegen FC Utrecht. Oud Feyenoorder Robin Nelisse was de gevierde man bij de tegenstander, hij scoorde alledrie de goals voor de club uit FC Utrecht.

Na de 3-1 kwam FC Utrecht met tien man te staan. Tiendalli haalde een doorgebroken speler neer en kreeg direct de rode kaart. Hij had daarvoor overigens ook al geel gekregen. Feyenoord kon dat overwicht echter niet meer in doelpunten omzetten.

Robin Nelisse brengt Feyenoord eerste puntverlies

De nederlaag van Feyenoord betekende direct ook het eerste puntverlies in de competitie van Feyenoord. Tot nu toe had Feyenoord met achttien uit zes een fantastische start gehad.

Het was juist Robin Nelisse die Feyenoord de das om deed. De voormalige jeugdspeler van Feyenoord scoorde drie keer en had wellicht wel vijf keer moeten scoren. Uiteindelijk kreeg hij 10 minuten voor tijd een publiekswissel.

Feyenoord 2e op de ranglijst na winst van AZ.

(Gepost door Ebi-Girl)

Na de nederlaag van Feyenoord en de winst van AZ op NEC, is Feyenoord weer ??n plaats gezakt op de ranglijst. Feyenoord staat nu met een gelijk aantal punten als AZ, maar met een lager doelsaldo. Mocht PSV vanmiddag van Heerenveen winnen, dan staan de Eindhovenaren nog maar 2 punten achter op Feyenoord en AZ.

Koeman gelaten na eerste puntverlies in competitie

Erwin Koeman was voor de microfoon van Radio Rijnmond gelaten over het eerste puntverlies en enigzins geirriteerd door de scherpe vragen van de verslaggever. Volgens Koeman liet de ploeg in de eerste 10 minuten FC Utrecht hun gang gaan. 'daarna zijn ze niet meer zo gevaarlijk geweest en hadden we in de eerste helft het betere van het spel. Als je dan in de tweede helft op zo'n manier start dan weet je dat je een kansloze wedstrijd speelt. Als je dit soort goals tegenkrijgt... Daar is niet tegen te voetballen.'

'Het is jammer dat dit juist Patrick overkomt' aldus Koeman, verwijzend naar de blunder van Lodewijks bij de tweede treffer. 'Hij geeft er altijd alles voor. Het is logisch dat hij nu even stuk zit, het is een sportman.'

Koeman liet weten dat hij niet ontevreden was met het debuut in de basis van De Guzman. 'Hij heeft zich onder moeilijke omstandigheden staande gehouden. Hij heeft gedaan wat hij moest doen. Dit is een harde leerschool voor hem.' De feyenoord coach wilde zich niet uitlaten over wat er nu gaat gebeuren met Ghaly. 'Dat zullen we wel zien.'

Feyenoord: Patrick Paauwe

Patrick Lodewijks, Alexander ?stlund ('60 Tim Vincken), Serginho Greene, Andre Bahia, Pascal Bosschaart, De Guzman, Patrick Paauwe ('80 Sebasti?n Pardo), Shinji Ono, Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling FC Utrecht

Grandel, Cornelisse, Keller, Di Tommaso, Braafheid, Tiendalli, Somers, Tanghe ('71 De Jong), v.d.Bergh ('71 Shew-Atjon), Fortun?, Nelisse ('78 Douglas)

Fr-Fotopage.tk: FC Utrecht - Feyenoord 3-1FeyenoordHvH.nl: Foto's FC Utrecht - FeyenoordEgo2.nl: Fotoreportage FC Utrecht-Feyenoord
QonTour.nl: Poetsen!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.