Feyenoord in 2e helft langs Sparta: 1-3

21 augustus 2005
-
-

Via een goede tweede helft heeft Feyenoord ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op het Kasteel werd Sparta met 1-3 verslagen. In de eerste helft had Feyenoord het moeilijk en kwam Sparta via Van den Bergh op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust kreeg Kuyt enige ruimte en bracht hij de ploegen tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Na rust was Feyenoord oppermachtig. Het liep binnen tien minuten uit naar 1-3 via goals van Pardo en Ghaly. De ploeg had vervolgens nog verder uit kunnen lopen, maar het bleef uiteindelijk 1-3 voor Feyenoord.

Kuyt scoort de honderdste

De eerste goal van Feyenoord tegen Sparta was een jubileumgoal. Het was de honderdste in historie van Feyenoord op het Kasteel. Het was niet toevallig Dirk Kuyt die voor deze jubileumgoal zorgde.

Feyenoord samen met AZ eerste op ranglijst

Feyenoord staat samen met AZ op de eerste plaats van de ranglijst. Beide ploegen hebben zes punten uit twee duels en een doelsaldo van 5-1.

Feyenoord kan zich gaan richten op Ajax

Nu Feyenoord goed is begonnen met twee zeges op rij kan alle aandacht deze week gericht worden op Ajax. Er zijn geen internationale wedstrijden deze midweek dus Erwin Koeman kan alles richten op de voorbereiding op Ajax. Feyenoord heeft het voordeel dat Ajax nog een zware wedstrijd woensdag voor Brondby voor de boeg heeft.

Vincken valt opnieuw uit met hamstringblessure

Tim Vincken is in het duel tegen Sparta uitgevallen met een hamstringblessure. Hij maakte juist zijn rentree als invaller nadat hij fit was verklaard nadat de hamstringblessure hem enige tijd uit de roulatie hield. Vlak voor rust mocht hij Snoyl komen vervangen. Een kwartier voor tijd moest hij toch weer naar de kant wegens zijn blessure en kwam Bosschaart in het veld.

Koeman: hele moeizame overwinning

Erwin Koeman was na afloop niet tevreden met het spel van zijn elftal. "Het was een hele moeizame en zware wedstrijd voor ons. In grote delen van de wedstrijd kwamen we niet in ons spel. Daarom moeten we tevreden zijn met de overwinning. In balbezit was het heel onzuiver. Na de voorsprong hadden we het beter moeten uitspelen en afmaken. Sparta had voorin jongens die gevaarlijk waren. Dan moet je geduldig blijven, de bal in de ploeg houden en het uitspelen. Het is wel een menselijke reactie om achteruit te lopen, maar we trainen erop dat niet te doen."

Opstelling Sparta

Ponk, De Fauw, Olfers, Zoontjes ('62 Gudde), Gudelj, Michels, Polak, v.d.Bergh ('66 v.Bueren), Bouaouzan, Rose, Cvetkov

Fr-Fotopage.tk: Foto's Sparta - Feyenoord 1-3FeyenoordHvH.nl: Foto's Sparta - Feyenoord (1-3)
Ego2.nl: Fotoreportage Sparta-Feyenoord (2 pagina's)QonTour.nl: Sterk in Rotterdam. Sterk in Nederland.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.