Feyenoord haalt drie punten uit Breda

10 april 2005
-
-

Feyenoord heeft vanmiddag prima zaken gedaan in Breda, door met 0-2 te winnen. De achtste overwinning op rij alweer voor de Rotterdammers.

In de eerste helft bleek al snel dat Feyenoord vanmiddag niet een vervolg zou geven aan het prachtige voetbal, waarmee vorige week AZ aan de kant werd gezet. Het spel van de Rotterdammers bevatte niet veel verrassing en het initiatief werd vaak gelaten aan de thuisclub. NAC werd echter nauwelijks gevaarlijk. Vlak voor rust sloeg Feyenoord vervolgens uiterst effectief toe. Een snelle counter werd (met enig geluk) afgerond door wie anders dan Salomon Kalou: 0-1. Dat bleek ook de ruststand.

Na rust kabbelde de wedstrijd rustig verder, met een onmachtig NAC en een Feyenoord met genoeg vertrouwen om de wedstrijd uit te spelen. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer de Rotterdammers het initiatief weer wat naar zich toe trokken. Acht minuten voor tijd velde Ono definitief het vonnis met een schot van een meter of 17: 0-2.

Feyenoord weer voorbij aan Ajax; wachten op Ajax-AZ

Met de prima overwinning op NAC Breda komt Feyenoord op 56 punten na 27 wedstrijden. Exact hetzelfde puntenaantal als Ajax. De Rotterdammers hebben echter een bijna oneindig veel beter doelsaldo en pakken daarmee de derde plek weer terug, achter PSV en AZ. Vanmiddag spelen de Amsterdammers hun 28e wedstrijd alweer, tegen AZ. Mocht Ajax ??n of drie punten scoren, kunnen ze tijdelijk weer even weglopen.

Feyenoord nog altijd meest productief

Na de 0-2 overwinning in Breda, gaat Feyenoord weer aan de leiding in de Holland Casino eredivisie, als het gaat om productiviteit. Feyenoord scoorde tot nu toe 76 maal, ??n keer vaker dan de nummer twee: PSV. Geen enkele andere club komt ook maar in de buurt bij de Rotterdammers. Kalou maakte tegen NAC zijn 19e doelpunt en nadert topscorer Kuyt tot op 3 treffers. De twee Feyenoorders lijken niet te achterhalen door spelers van andere clubs.

Gullit:

Feyenoordtrainer Ruud Gullit was na de wedstrijd in Breda vooral erg tevreden. "Het is voor mij vooral prettig dat je niet goed speelt, maar wel wint". De oefenmeester liet doorschemeren blij te zijn dat zijn aanwijzingen deze wedstrijd goed opgevolgd werden. In de eerste helft zag Gullit Feyenoord soms niet compact genoeg spelen en teveel kansen weggeven. "In de rust ben ik flink kwaad geworden", aldus Gullit, "en daarna zag je duidelijk de verbetering. We wachtten op het juiste moment, dat dan altijd komt, en gaven NAC geen kans meer".

Combi-leed voor Feyenoordsupporters

Via een ingezonden brief op Lunatic News, klagen een aantal Feyenoord-supporters over de gang van zaken rond de verplichte combi naar Breda, gisteren. Toen bij opstappunt Lage Zwaluwe om 11:55 nog altijd de bussen niet waren vertrokken, omdat deze werden tegengehouden door de politie, terwijl het vertrek om 11:15 had moeten gebeuren volgens schema, besloot een groep fans maar voor het eigen vervoer naar Breda te zorgen, met omgewisselde biljetten in de hand. Het vak in het Fuji Film stadion kwam men echter niet in. De fans die het gebrek aan klantvriendelijkheid voor lief namen en in de bus waren blijven zitten, hebben de wedstrijd wel prima kunnen volgen. Feyenoord heeft de gemeente Breda een brief gestuurd met een vraag om opheldering.

Schollen

Fr-Fotopage.tk: Nac - Feyenoord 0-2 Ego2.nl: Fotoreportage NAC Breda-Feyenoord (2 pagina's!)
FeyenoordHvH.nl: Foto's NAC Breda - Feyenoord (0-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.