21 november 2021
De Kuip
ESPN

Feyenoord walst over tandeloos Zwolle heen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag in eigen Kuip goede zaken gedaan tegen PEC Zwolle. Het team van Arne Slot bereikte in de rust al een 4-0 voorsprong door doelpunten van Bryan Linssen (2x), Luis Sinisterra en Guus Til. Na rust controleerde Feyenoord de wedstrijd maar kwam het niet meer tot scoren.

Een groot spandoek met de tekst ‘Voetbal is voor iedereen’ was de enige toeschouwer in een verder lege Kuip. Ondanks het ontbreken van publiek, legde Feyenoord een uiterst fraaie eerste helft op de mat, waarbij de score opliep tot 4-0. De doelpunten kwamen van Linssen, Sinisterra, nogmaals Linssen en Til.

Al na 6 minuten was het Bryan Linssen die de bal knap binnen schoot in de korte hoek, na aangeven van Orkun Kökcü. Nog geen drie minuten later verdubbelde Luis Sinisterra de score, toen hij door de verdediging van PEC Zwolle heen kwam en rustig kon afwerken. Na de felle openingsfase van Feyenoord, ging de storm ietwat liggen. Het meest opvallende moment was een duel waar de PEC Zwolle-verdediger Nakayama zijn voortanden verloor. Daarmee werd de equipe van debuterend coach Dick Schreuder letterlijk en figuurlijk tandeloos. Kort van dit pijnlijke moment viel de 3-0 via Linssen. Een prachtige lange bal van Marcos Senesi werd op waarde geschat door Sinisterra, die prima klaar kon leggen voor Linssen. Het sluitstuk voor rust kwam van Guus Til, die via Pedersen en Linssen uiteindelijk het laatste zetje kon geven. Daarmee was de overwinning voor rust al ruimschoots binnen.

In de tweede helft was het duidelijk te zien dat Feyenoord een gewonnen wedstrijd speelde. Er werd geconsolideerd en verdedigend geen risico genomen. Dat zorgde er ook voor dat er op aanvallend vlak weinig meer te vermelden viel. Halverwege de tweede helft wisselde Slot dan ook liefst vier keer. Pedersen, Sinisterra, Linssen en Toornstra werden vervangen door Geertruida, Nelson, Dessers en Jahanbakhsh. De wapenfeiten bleven beperkt tot een vrije trap van Kökcü en een doelpoging van Kastaneer aan de andere kant. In de slotfase mocht ook João Teixeira wat minuten maken als vervanger van Guus Til. De Portugees was twee minuten later nog dicht bij de 5-0, maar hij raakte van dichtbij de paal. Daardoor werd de ruststand ook de eindstand.

Het was vandaag een goede generale repetitie voor Feyenoord. Aanstaande donderdag mag het vanaf 18:45 uur op wat meer tegenstand rekenen, wanneer tegen Slavia Praag wordt afgetrapt.

[video] Highlights Feyenoord - PEC Zwolle

Justin Bijlow: 'We blijven lekker omhoog kijken'

Dankzij vier doelpunten voor rust heeft Feyenoord een eenvoudige 4-0 overwinning op PEC Zwolle behaald. De ploeg van debuterend coach Dick Schreuder was geen moment bij machte om het Feyenoord lastig te maken. Doelman Justin Bijlow gaf na afloop van de wedstrijd zijn korte lezing aan ESPN en ging ook nog even in op de situatie bij het Nederlands Elftal.

“Ik was niet helemaal fit uit Montenegro gekomen en vond het niet slim om te spelen tegen Noorwegen. Ik denk dat dat een wijs besluit was, want vandaag was ik fit. Ik denk niet dat ik deze beslissing drie jaar geleden had genomen, maar ik ben vooral blij dat we het WK hebben gehaald. Vandaag was het een goede eerste helft, een prima overwinning. Het is jammer dat het stadion leeg was, maar daar is helaas niets aan te doen. We blijven lekker omhoog kijken.”

[video] Bryan Linssen na een probleemloze wedstrijd tegen PEC Zwolle: ‘Dit proberen vol te houden’

Orkun Kökcü: 'Het was een makkelijke wedstrijd'

Feyenoord heeft zondagmiddag niets te vrezen gehad van PEC Zwolle. In een lege Kuip werden de Zwollenaren met 4-0 opzij gezet. Deze stand was bij rust reeds bereikt en daarmee was de tweede helft slechts een formaliteit. Dit werd door Orkun Kökcü dan ook beaamd bij ESPN.

Over zijn eigen vorm: “Ik denk dat ik de laatste weken weer goed bezig ben. Ik heb mijn vorm mee kunnen nemen naar het Turks elftal en dat maakt dat dit lekkere tijden zijn. Ik hoop dat ik dit zo lang mogelijk vol kan houden. Met Turkije wisten we dat we alleen naar onszelf moesten kijken en dat was wel fijn. Na de overwinning op Gibraltar begon het wel te leven bij ons en ik ben blij dat we ons hebben kunnen plaatsen voor de play-offs. Turken zijn emotionele mensen en dat was mooi om te zien. Toen ik in Nederland weer terug kwam was de focus weer volledig op Feyenoord. Het was niet moeilijk om die knop om te zetten.”

Ook over de wedstrijd van vandaag was Kökcü tevreden: “Je hebt natuurlijk wel in je achterhoofd dat je in een leeg stadion speelt, dus daar moet je je op instellen. We wilden elkaar de energie geven die we normaal krijgen van de fans. In de eerste helft ging dat erg goed, zeker na de 1-0. We moesten gefocust blijven, maar het was wel een makkelijke wedstrijd. We hebben de controle gehouden, alleen is het jammer dat we niet meer hebben kunnen scoren.”

[video] Linssen over strijd met Dessers bij Feyenoord: 'Volgens mij doe ik het ook redelijk goed'

Arne Slot: 'Hebben met enorm veel energie gespeeld'

Feyenoord heeft zondagmiddag een eenvoudige 4-0 overwinning op hekkensluiter PEC Zwolle geboekt. De eindstand werd al voor rust bereikt, via doelpunten van Linssen (2), Sinisterra en Til. Bij ESPN gaf coach Arne Slot aan dat hij vooral blij was met de enorme energie en de agressiviteit die zijn ploeg in de eerste helft liet zien.

“Het ging in de eerste helft makkelijker dan verwacht. We waren dominant en maakten mooie goals. Na de rust was het eigenlijk wachten op het eindsignaal waarbij we weinig hebben weggegeven. Uiteindelijk was het gewoon een goede overwinning, waarbij we eindelijk eens niet tot het eind hoefden te vechten. Dat heeft ook wel mijn voorkeur natuurlijk. We hadden liever nog wat meer willen scoren, maar we hadden een tegenstander die na rust alles dichtgooide. Daar geef ik ze ook groot gelijk in. We hebben met enorm veel energie en agressiviteit gespeeld voor rust, en dan is het ook prima als het na rust even wat minder is. Idealiter had je na rust nog gescoord, maar ik vind het ook goed dat we in de tweede helft niet zijn opgelopen tegen kaarten of blessures.”

[video] Arne Slot over aanvallend Feyenoord tegen PEC Zwolle: 'Het begint met een team dat fanatiek speelt'

15  4 4-2 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.