Feyenoord wint ruim van subtopper Roda: 4-1

13 maart 2005
-
-

Feyenoord heeft opnieuw een goede zege behaald op een subtopper. Dit keer moest Roda JC er met een duidelijke 4-1 nederlaag aan geloven. In De Kuip had Feyenoord in de eerste helft geen probleem met het in een sportieve malaise verkerende Roda JC. De ploeg kwma terecht op een 2-0 voorsprong en had die eigenlijk verder uit moeten bouwen. Doordat dat uitbleef kon Roda JC via een doelpunt weer in de race komen in de tweede helft. Zo'n 20 minuten had Feyenoord het toen even moeilijk, alvorens de ploeg orde op zaken stelde en uiteindelijk naar 4-1 uit zou lopen.

Bekijk het uitstekende verslag van minuut tot minuut van Emmo via de link hieronder naar het scorebord

Rentree Ghaly in tweede helft

Hossam Ghaly maakte in de tweede helft zijn rentree in het elftal van Feyenoord. Nadat hij deze week fit geraakte gunde Gullit hem direct weer speeltijd. Eens te meer geeft dat aan hoeveen verwachtingen Gullit heeft van de Egyptische middenvelder. Hij had al eens gezegd dat Ghaly in potentie een van de beste verdedigende middenvelders in Europa is.

Kiprich op bezoek in De Kuip

De legendarische Kiprich, die onlangs tot een akkoord kwam met Feyenoord, om weer in dienst van Feyenoord te komen, was vandaag aanwezig in De Kuip. Voor de wedstrijd betrad hij met een andere legendarische spits, stadionspeaker Peter Houtman, het heilige veld van De Kuip.

Kuyt klimt weer op alltime lijst na 22ste goal

Dirk Kuyt speelde tegen Roda JC opnieuw een uitstekende wedstrijd en bekroonde dat met zijn 22ste goal van het seizoen. Op de Nederlandse topscorersranglijst staat hij mijlenver voor op de concurrentie. Op de alltime lijst van Feyenoord staat hij met 22 goals 16e. De komende tijd kan hij alleen nog maar verder gaan klimmen.

100ste competitieduel voor Ono

Shinji Ono had naast de overwinning van Feyenoord nog iets te vieren. De Japanner haalde de mijlpaal van 100 competitieduels in het shirt van Feyenoord

Onrust door supportersprotest

Voorafgaand en aan het begin van de wedstrijd Feyenoord - Roda JC was het onrustig vanwege de protesten over de aangekondigde vakkenwijziging. Vooraf werden er flyers uitgedeeld en werd er veelvuldig gesproken en geprotesteerd vanwege dit feit. Ook aan diverse spandoeken was de gespannen sfeer duidelijk te merken.

'76 Cristiano voor Colinet

Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-Roda JC (2 pagina's)FeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - Roda JC (4-1)
vakkie VV at home: Vak VV @ HomeQonTour.nl: Wanbeleid!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.