16 februari 2005
-
Europa League
-

Feyenoord heeft in Lissabon een kleine 2-1 zege geleden tegen Sporting Lissabon. Feyenoord kwam al snel op een 1-0 voorsprong via een vroeg doelpunt van Goor. Dat leidde tot een offensief van de Portugezen die nog voor rust op een 2-1 voorsprong kwamen. Halverwege de tweede helft kwam Sporting via een tweede gele kaart van Cust?dio met tien man kwam te staan. Daar zou Feyenoord niet meer van kunnen profiteren. Vlak voor tijd waren ze via Saidi nog wel heel dichtbij, maar er was voor diens inzet al gefloten voor een overtreding.

[later meer]

Kwalificatie voor kwartfinale blijft open

De strijd om kwalificatie voor de kwartfinale in de UEFA Cup blijft open tussen Sporting Lissabon en Feyenoord. Vooral doordat Feyenoord een keer wist te scoren, mag het niet geheel ontevreden zijn met de uitslag. De ploeg moet in Rotterdam in ieder geval winnen. Elke overwinning met twee doelpunten verschil betekent kwalificatie. Een overwinning met een doelpunt verschil van 3-2 of hoger betekent uitschakeling. 2-1 betekent verlenging en een overwinning van 1-0 betekent in Rotterdam kwalificatie.

Uitslag: 2-1 (2-1)

0-1 Bart Goor ('7)
1-1 Cust?dio ('22)
2-1 Liedson ('37)

Opmerkelijk: De coach van Sporting Lissabon moest vlak voor tijd met rood van het veld wegens protesteren

Opstelling Sporting Lissabon

Ricardo, Polga, Enakarhire, Rui Jorge ('82 Barbosa), Rogerio ('84 Paito), Martins ('61 Moutinho), Rochemback, Cust?dio, Viana, S? Pinto, Liedson

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.