Feyenoord haalt uit tegen De Graafschap: 2-7

4 februari 2005
-
-

Feyenoord heeft op uitstekende wijze huisgehouden in Doetinchem. Het naieve verdedigen van De Graafschap wer dmet een monsterscore van 2-7 afgestraft. De ploeg kon met een glimlach van het veld, want het speelde een groot deel van de wedstrijd uitstekend. Natuurlijk speelde het feit dat de zwakke tegenstander achterin een op een verdedigde en Feyenoord veel ruimte weggaf daar een grote rol in. Maar Feyenoord mag het als een verdienste zien dat het daar van meet af aan van geprofiteerd heeft en lange tijd niet verzaakte. De ploeg bleeg geconcentreerd op zoek naar steeds meer doelpunten. Uiteindelijk zou het bij 2-7 blijven.

Al na drie minuten stond Feyenoord op voorsprong. Na een aanval over veel schijven rondde Kuyt goed af. In de negende minuut moet veel fans de wanhoop nabij zijn geweest toen een vrije trap door Bot geheel vrijstaand simpel ingekopt kon worden, opnieuw eenzelfde fout bij een standaardsituatie.
Maar vervolgens maakte Feyenoord het snel, goed en ruim af. Kuyt zou uiteindelijk drie keer scoren, Lazovic twee.

Feyenoord wint wat aan goodwill

Door de grote overwinning in Doetinchem heeft Feyenoord weer wat aan goodwill gewonnen. Doordat Feyenoord bij de voorsprong de wedstrijd niet doodmaakte, maar doorging en de score op liet lopen tot zeven goals wonnen ze zowel voor hun eigen vertrouwen als de goodwill van de fans weer wat terug.

Paauwe keert terug op middenveld

Patrick Paauwe keerde na zijn blessure voor het eerst in de tweede seizoenshelft weer terug in het elftal. De aanvoerder van de eerste seizoenshelft was nadat hij de eerste seizoenshelft alles speelde opeens zijn plaats en aanvoerdersband kwijt. Geheel in lijn met de trainingen deze week maakte hij zijn rentree in het elftal op het middenveld door in de tweede helft Ghaly te vervangen.

Ono maakt terugkeer in elftal

Naast Paauwe maakte ook Ono zijn rentree. De jappanner was geruime tijd uit de roulatie en moest zich in japan laten opereren. Halverwege de tweede helft mocht hij Nicky Hofs komen vervangen.

Kuyt en Lazovic uitblinkers; Kuyt nu op 17 goals

Dirk Kuyt en Danko Lazovic waren aan Feyenoord kant vrijdagavond de absolute uitblinkers. Zij maakte met veel plezier en energie gretig gebruik van de ruimte die zij kregen aangeboden van de verdediging van De Graafschap.

Door de drie goals van Kuyt komt hij nu op 17 goals en neemt hij weer een ruime voorsprong op de achtervolgers. Hij heeft nu maar liefst 5 goals meer dan de nummer 2 Jan Vennegoor of Hesselink.

Babos blundert ondanks goede wedstrijd

Een van de dingen waar Gullit het meest mee zal zitten na het duel tegen De Graafschap is keeper Gabor Babos. De Hongaar speelde dit keer juist een goede wedstrijd, maar blunderde opzichtig bij de tweede goal van De Graafschap. Een schot van van beukering kwma recht op hem af maar hij kreeg hem om onbegrijpelijke reden niet onder controle.

De Graafschap: Bus

G?bor Babos, Alexander ?stlund, Karim Saidi, Cory Gibbs, Bruno Basto, Romeo Castelen, Nicky Hofs ('64 Shinji Ono), Hossam Ghali ('68 Patrick Paauwe), Bart Goor ('78 Sebasti?n Pardo), Dirk Kuyt, Danko Lazovic

Opstelling De Graafschap

v.Fessem, Bot, Bus, Kalezic ('46 v.d.Kruis), De Graef, Vandenbroeck, Sousa, Robbemond, Magno ('46 Loval), Zongo ('71 Duits), v.Beukering

Ego2.nl: Fotoreportage De Graafschap-FeyenoordFr-Fotopage.tk: De Graafschap - Feyenoord thx to Pontour.tk
FeyenoordHvH.nl: Foto's De Graafschap - Feyenoord (2-7)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Kuipboy (5 pts.)
2. Edje B vakkie V (4 pts.)
3. thedutchdevil (4 pts.)
4. laspuga (4 pts.)
5. Minkok (4 pts.)
6. kuyt the best (4 pts.)
7. Gerrard (4 pts.)
8. frits (4 pts.)
9. IkvanuitRijswijk (4 pts.)
10. SpongeBob (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.