Van Persie schiet Feyenoord naar overwinning, maar pakt ook rood

30 september 2018
-
-

Robin van Persie heeft Feyenoord tegen Vitesse weer eens 3 punten bezorgd met een belangrijk doelpunt. Een schitterende vrije trap in de 88e minuut betekende de 2-1. Feyenoord komt door de overwinning opnieuw langszij bij Ajax en Heracles op 16 uit 7. Naar beneden toe is het gat groter geworden; AZ, VVV en uiteraard Vitesse verspeelden allemaal punten. Smet op de wedstrijd was echter dat diezelfde Van Persie een paar minuten later direct rood pakte.

De eerste helft van de wedstrijd was van Feyenoord-kant niet om aan te kijken. De Rotterdammers creëerden vrijwel niets. Het spel was te traag en slordig. Het was dan ook niet tegen de verhouding in dat Vitesse op voorsprong kwam na ruim een halfuur spelen. Bero kopte op de paal, maar werkte de rebound knap binnen. De Rotterdammers stelden er ook in het laatste kwartier van de eerste helft weinig tegenover.

In de tweede helft was het beeld duidelijk anders. Feyenoord kwam dan ook al binnen 3 minuten langszij, via Eric Botteghin. Zijn kopbal was doeltreffend. Even later leek Feyenoord al voor te komen, maar de VAR concludeerde dat Berghuis buitenspel stond.

Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers met 10 man te staan, toen Bruns Clasie gemeen op de achillespees trapte. Feyenoord bleef vervolgens drukken, op zoek naar de 2-1. De bal wilde er echter niet in, totdat Van Persie een vrije trap kreeg op zo'n 25 meter van het doel. Hij schoot deze fantastisch in de verre hoek. Vitesse-spits Matavz had toen het veld al moeten verlaten, met een naar het zich laat aanzien forse blessure.

Enkele minuten later mocht Van Persie echter inrukken. Een overtreding op het standbeen van een tegenstander liet de scheidsrechter beslissen tot die straf. Het duel eindigde hierdoor voor Feyenoord ondanks de winst dus toch nog met een lichte kater. Vitesse eindigde overigens met 9 man, nadat Doekhi zijn tweede gele kaart van de avond nog wist te pakken.

Van Persie maakt weer cruciale treffer

Robin van Persie maakte tegen Vitesse de winnende goal, met zijn 2-1 vlak voor tijd. Eerder dit seizoen maakte hij ook al tegen FC Utrecht, NAC en Excelsior telkens de 1-0.

Feyenoord en Vitesse dragen bij aan rodekaartenrecord

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf in de wedstrijd Feyenoord-Vitesse drie rode kaarten. Op zichzelf is dat nog niet zo heel bijzonder, maar ook in drie andere wedstrijden werden vandaag spelers van het veld gestuurd. Dit maakt 30 september 2018 samen met 20 augustus 1997 uniek met 6 rode kaarten op één dag.

Van Bronckhorst boos in de rust

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaf na afloop voor de camera's van Fox Sports aan dat hij in de rust boos heeft moeten worden. De trainer reageerde op het bijzonder matige spel van de Rotterdammers in de eerste helft. "Ik denk dat de manier waarop we de eerste helft spelen zonder actie was. De tweede helft was dat omgedraaid", aldus Van Bronckhorst. De oefenmeester reageerde als volgt op de rode kaart van sterspeler Van Persie: "Hij raakt niet de bal, dan weet je dat de scheids rood kan geven".

Van Persie: "bij schorsing ga ik in beroep"

Feyenoord spits Robin van Persie vindt dat een rode kaart een veel te zware straf was voor zijn actie op het einde van de gewonnen wedstrijd. "Het ziet er vaak niet mooi uit als aanvallers slidings maken en ook mijn actie was misschien wat onbeholpen, maar dit kan nooit een rode kaart zijn. Ik ga hoe dan ook in beroep als ik een schorsing krijg", vertelt Van Persie.

Uitslag: 2-1 (0-1)

0-1 Bero ('32)
1-1 Eric Botteghin ('48)
2-1 Robin van Persie ('88)