Feyenoord sluit 2017 goed af: 5-1 zege op Roda JC

24 december 2017
-
-

Feyenoord heeft 2017 goed afgesloten. In de eigen Kuip won Feyenoord uiteindelijk met een toch nog ruime 5-1 zege op Roda JC. Na vier minuten was het al 2-0. In de laatste drie minuten prikte Berghuis nog twee treffers mee.

Feyenoord kende een geweldige start van de laatste wedstrijd. Al na 45 seconden had de ploeg er de 1-0 in liggen. Na een mooie aanval zorgde Larsson met een geweldige assist voor de kans van Nicolai Jorgensen. Die bekroonde zijn terugkeer door al binnen de minuut te scoren. In de vierde minuut was het alweer raak. Het was dit keer Toornstra die profiteerde van een goede actie van Larsson. Feyenoord speelde meer dan uitstekend en kon in de openingsfase nog veel verder uitlopen. Dat liet de ploeg echter na.

In de tweede helft leek Roda JC plotseling weer terug te komen in de wedstrijd toen Simon Gustafson de aansluitingstreffer maakte. Feyenoord maakte echter korte metten met dat gevoel. Zes minuten later zorgde Jorgensen met zijn tweede voor de 3-1. In de slotfase mocht Berghuis met twee intikkertjes het einde nog een stuk leuker maken voor de fans en het doelsaldo.

[video] Komt Tapia hier goed weg?

Berghuis meldt zich halverwege met elf treffers bovenaan topscorerslijst

Steven Berghuis gaat als topscorer van de eredivisie de Kerst in. De buitenspeler prikte er in de laatste drie minuten tegen Roda JC nog twee in en vijzelde daarmee zijn seizoenstotaal op tot elf. Daarmee is hij samen met Hirving Lozano voorlopig topscorer.

Sol (Willem II) 9

El Ahmadi: 'hopelijk kunnen in 2e seizoenshelft nog een rol spelen naar boven toe'

Karim El Ahmadi was na afloop bij Fox Sports gematigd tevreden over de 5-1 zege in de laatste wedstrijd van het jaar. Na de openingsfase en de snelle 2-0 denk je aan een heel grote uitslag. We speelden in die fase gewoon goed, het kon ook naar 4-0 of 5-0 toe. In de tweede helft begonnen we niet goed, waren we niet scherp. We laten na om teams af te slachten. Uiteindelijk konden we alsnog uitlopen naar een ruime zege. Hopelijk kunnen we in de tweede seizoenshelft nog een rol spelen naar boven toe. We moeten onze wedstrijden winnen en dan zien we wel."

[video] El Ahmadi: 'Het is wel weer een beetje het oude Feyenoord de laatste wedstrijden'

Van Bronckhorst: ‘Met goed gevoel de kerst in’

Feyenoord besloot de eerste seizoenshelft zondagavond met een 5-1 overwinning op Roda JC Kerkrade. Zowel de uitslag als grote delen van het vertoonde spel bezorgden Giovanni van Bronckhorst een tevreden gevoel.

Hoog niveau
De trainer van Feyenoord had vooral genoten van de openingsfase, waarin zijn ploeg binnen vier minuten met 2-0 voor stond. ‘Het niveau van de beginfase was heel hoog,’ vond Van Bronckhorst. ‘We waren heel goed, dat is het Feyenoord dat ik graag wil zien. Desondanks had de score hoger moeten oplopen en hadden we in de eerste helft al 3-0 of 4-0 voor kunnen staan.’

Terugval
In tegenstelling tot een uitbreiding van de score kwam Roda JC kort na rust echter terug tot 2-1. ‘Het is niet de eerste keer dat ons dat dit seizoen overkomt,’ verwees Van Bronckhorst onder meer naar de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen donderdag. ‘Dat we na een sterke fase terugvallen in wedstrijden is iets waar we mee bezig zijn. Maar het vertrouwen in het team komt steeds meer terug, mede door de reeks die we de afgelopen weken hebben neergezet.’

Goed gevoel
‘We gaan met een goed gevoel de kerst in,’ besloot Van Bronckhorst, die op maandag 8 januari de training hervat met zijn ploeg. ‘We gaan nu uitrusten, genieten van de feestdagen en ons opladen voor de tweede seizoenshelft. We hebben nog veel om voor te spelen.’

'80 Vancamp voor El Makrini (C)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.