Dramatisch slot eerste seizoenshelft: 2-0 verlies bij ADO

13 januari 1935
-
-

Feyenoord heeft de eerste seizoenshelft dramatisch afgesloten. Was er na het duel tegen PSV nog een beetje hoop op herstel, tegen ADO Den Haag bleek dat de ploeg er helemaal doorheen zit. Gullit was er niet in geslaagd de ploeg nog op te peppen voor het laatste duel. Dat resulteerde in een vrij dramatische 2-0 nederlaag tegen ADO Den Haag, de tweede overwinning van Den Haag dit seizoen in eigen huis.

Feyenoord kwam al na twee minuten op achterstand. Saidi liet zijn man gewoon doorlopen en stelde daardoor Den Ouden in staat de 1-0 te scoren. De ploeg schrok daar niet van wakker. Althans het bleef onzorgvuldig achterin. Ruud Gullit kon het al snel niet meer aanzien en wisselde Saidi voor Zuiverloon.

Daarna volgde er in het Zuiderpark een matige wedstrijd van Feyenoord kant. De ploeg speelde veel te ongeorganiseerd. De wil was er wel, maar de structuur ontbrak. Veel spelers leken moe en daardoor kon ADO Den Haag met een surplus aan inzet op de been blijven.

In de tweede helft hadden beide ploegen enkele kansen op een doelpunt. Het was opnieuw Den Haag dat scoorde. En opnieuw lag daaraan een cadeautje van Feyenoord kant ten grondslag. Gyan speelde breed op Mtiliga. Die was niet scherp en gaf Den Ouden de kans een voorzet te geven op Polak. Hij velde uiteindelijk het vonnis over Feyenoord.

De ploeg probeerde het daarna nog wel, maar dat was bijna tegen beter weten in.

Saidi al na 9 ! minuten gewisseld voor Zuiverloon

De Tunesier Saidi was een van de beste aankopen van Ruud Gullit tot nu toe. Toch was het juist hij die in de laatste wedstrijd voor de kerst een vernedering moest ondergaan. Hij werd al na 9 minuten uit het veld gehaald door Ruud Gullit. Al na twee minuten ging hij in de fout door zijn man te laten lopen waardoor Feyenoord weer op achterstand kwam. Na negen minuten kon Gullit het gepruts achterin al niet meer aanzien en slachtofferde Saidi om zijn elftal duidelijk te maken dat het menens is.

Feyenoord profiteert niet van nederlaag PSV; achterstand op AZ en Ajax wordt groter

Feyenoord is er niet in geslaagd te profiteren van de nederlaag van koploper PSV. De achterstand blijft daardoor 11 punten bedragen. Daarbij loopt de achterstand van Feyenoord op AZ ook op naar 11 punten. Met Ajax dat ook nog zes verliespunten minder heeft, wordt de positie van Feyenoord er zeker niet beter op. De Champions League is verder weg dan ooit.

Gullit: dit is het dieptepunt

Volgens Ruud Gullit was het duel tegen Den Haag het dieptepunt van feyenoord in de eerste seizoenshelft. "Als je ziet dat Zuiverloon onze beste man was, dan heb je voldoende gezegd. Hopelijk is de winterstop een moment om even naar je zelf te kijken in de spiegel. En komen we hopelijker beter terug."

"Als Saidie niet meer kan en je mist ook Paauwe en Loovens al, dan wordt het moeilijk achterin."

Feyenoord: Gianni Zuiverloon ('70)

Patrick Lodewijks, Chong gug Song, Christian Gyan ('67 Thomas Buffel), Karim Saidi ('9 Gianni Zuiverloon), Patrick Mtiliga, Romeo Castelen, Shinji Ono ('46 Gerson Magra?), Pascal Bosschaart, Bart Goor, Salomon Kalou, Dirk Kuyt

Opstelling ADO Den Haag

De Vries, Swerts, Saeijs, Grujic, El Akchaoui, Smith, Bodde, van der Leegte , Polak, Den Ouden, Van der Gun

Ego2.nl: Fotoreportage ADO Den Haag-Feyenoord10 in de Kuip: BLAMAGE! Ado Den Haag - Feyenoord 19-12-2004
QonTour.nl: Sick of it.Fr-Fotopage.tk: Klote zooi

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.