Feyenoord herpakt zich met zeer overtuigende 0-4 bij AZ

1 oktober 2017
-
-

Feyenoord heeft zich uitstekend herpakt. In Alkmaar won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zeer overtuigend met 0-4 van AZ. Berghuis tekende voor twee treffers, Larsson en Vilhena voor de andere doelpunten.

Feyenoord kwam in de beginfase goed weg toen een treffer van Weghorst ten onrechte werd afgekeurd. Vervolgens nam Feyenoord het heft in handen en zou dat niet meer weggeven. Het was opnieuw Steven Berghuis die Feyenoord op voorsprong zette. Via de onderkant van de lat schoot hij binnen. Zes minuten later stond het al 0-2. Sam Larsson kroop naar binnen en schoot van afstand raak. Nog voor rust viel ook de 0-3, opnieuw door Berghuis.

Na rust liep Feyenoord via Tonny Vilhena nog naar 0-4 uit. De kansen kwamen vervolgens op 0-5 en meer, maar die waren uiteindelijk niet meer besteed aan onder meer Boëtius, Berghuis en Nelom.

'85 Helmer voor Seuntjens

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.