Feyenoord via ADO naar 2e ronde KNVB beker: 2-0

20 september 2017
-
KNVB Beker
-

In een matige wedstrijd heeft Feyenoord ADO den Haag met 2-0 verslagen. Daarmee wist de ploeg zich te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB beker. Berghuis brak een kwartier voor tijd de ban met zijn vijfde van het seizoen. Vanaf de penaltystip besliste Kramer de wedstrijd.

Donderdagavond loting van tweede ronde KNVB beker

Donderdagavond zal de loting verricht worden van de tweede ronde van de KNVB beker. Na afloop van het bekerduel SDC Putten - PSV zal de loting plaatsvinden, naar verwachting tegen middernacht.

El Ahmadi: 'teveel spelers wilden de bal niet hebben'

Karim El Ahmadi sprak na afloop bij Fox Sports over een matige wedstrijd van zijn ploeg. "Het was niet best, vooral de eerste helft niet. We waren heel onrustig, leden teveel dom balverlies. Er waren teveel spelers die de bal niet wilden hebben. Het was te onzeker, dat mag niet bij Feyenoord. De tweede helft was iets beter, maar niet veel. Eén goede aanval levert de 1-0 op. Het belangrijkste is in ieder geval dat je een ronde verder gaat. Je ziet bij Vitesse dat het ook mis kan gaan."

Van Bronckhorst: 'het voetbal moet beter'

Giovanni van Bronckhorst was na afloop van de 2-0 bekerzege op ADO Den Haag blij, maar ook kritisch op zijn ploeg. De reactie van de hoofdtrainer lees je hieronder.

Over de eerste helft
Van Bronckhorst omschreef de eerste helft als ‘heel moeizaam’. ‘We speelden slordig, nerveus en zonder vertrouwen, zo leek het wel. Al direct in het begin gaf Brad Jones een slechte bal. Door dat soort momenten groei je niet bepaald in de wedstrijd…,’ aldus de coach, die Sam Larsson en Sofyan Amrabat een basisplaats gaf. ‘Voor Sam was het pas zijn derde wedstrijd, hij heeft vooral tijd en speelminuten nodig. Sofyan heeft het naar behoren gedaan als vervanger van Tonny, die ik rust kon geven.’

Over het spel
‘ADO gaf op bepaalde momenten veel druk,’ zag ook Van Bronckhorst. ‘Als middenvelder moet je dan op tempo vrijlopen, maar dat deden we te weinig. Pas vlak voor rust werden we gevaarlijk met de kopballen van Michiel. Na rust ging Karim wat meer tussen de centrale verdedigers spelen en kwamen we in de opbouw wat meer aan voetballen toe. ADO had daar moeite mee. Uiteindelijk braken we de wedstrijd open met de goal van Steven, na een goede actie van Bilal. Ik ben ook blij voor Michiel, dat hij de tweede maakte uit een penalty. Ik steun hem en vind dat hij zeker de tweede helft goed heeft gespeeld.’

Over het resultaat
‘Na twee nederlagen wilden we weer eens winnen,’ besloot Van Bronckhorst. ‘Dat is gelukt en we zijn door in de beker, daar gaat het om. We zitten donderdagavond in de koker, maar richten ons nu op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen NAC Breda. Het voetbal zal in die wedstrijd beter moeten, zoveel is wel duidelijk.’

[video] Amrabat: 'het was niet best, maar belangrijkste is dat we gewonnen hebben'

'86 David voor Ebuehi

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.