Makkelijke middag Feyenoord tegen Willem II: 5-0

27 augustus 2017
-
-

Feyenoord kende een makkelijke middag tegen Willem II. Al na 20 minuten stond de 3-0 op het scorebord. Uiteindelijk hield Feyenoord het bij 5-0 via twee doelpunten van Jens Toornstra en treffers van Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boetius.

De wedstrijd was al na 20 minuten gespeeld. Willem II probeerde in de beginfase een rol van betekenis te spelen, maar Feyenoord stelde al snel orde op zaken. Eerst was het Toornstra die een kopbal van Diks verlengde. Vervolgens rondde Berghuis een mooie aanval op uitstekende wijze af. Met opnieuw een assist van Diks kon Toornstra in de 20ste minuut ook zijn tweede maken en het duel daarmee al in het slot gooien.

Een paar minuten voor rust zorgde Vilhena met een schot van de zestien voor de 4-0. Willem II kon daar nauwelijks meer wat tegenover stellen. In de tweede helft hoefde Feyenoord niet meer en kon Willem II niet al te veel. Uit een penalty maakte Jean-Paul Boetius nog de 5-0. Hoogtepunt was het debuut van de pas 16-jarige Touré.

Snelste 3-0 voorsprong sinds mei 2004

16-jarige Touré jongste debutant sinds Wijnaldum

Giovanni van Bronckhorst gaf in de tweede helft tegen Willem II Cheick Touré speeltijd. De pas 16-jarige Touré mocht halverwege de tweede helft zijn debuut maken als vervanger van Steven Berghuis. Hij is daarmee de jongste debutant sinds Georginio Wijnaldum.

[video] Steen-papier-schaar om wie de penalty mocht nemen bij Feyenoord

Jean-Paul Boetius mocht bij 4-0 de penalty nemen bij Feyenoord nadat hij een potje steen-papier-schaar won van Michiel Kramer.

Basacikoglu kampt met knieblessure

Bilal Basacikoglu ontbrak opvallend genoeg in de wedstrijdselectie tegen Willem II. Dat gaf direct speculaties over een mogelijk vertrek zo vlak voor het einde van de transfermarkt. Giovanni van Bronckhorst gaf aan dat de buitenspeler een knieblessure heeft opgelopen op de training en deze wedstrijd te vroeg kwam.

15  6 5-0 (3-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.