Feyenoord begint met 2-1 zege op FC Twente

13 augustus 2017
-
-

Feyenoord is het seizoen gestart met een moeizame 2-1 zege op FC Twente. Met de debutanten Bijlow en St. Juste was de zege overigens wel meer dan verdiend. Jörgensen en Berghuis waren de doelpuntenmakers.

Met de pas 19-jarige Justin Bijlow in het doel voor de geblesseerde Brad Jones kwam Feyenoord verder met hetzelfde elftal als vorige week in actie bij de competitiestart. Feyenoord kon in de eerste helft niet echt imponeren. Er was slechts spaarzame hoogtepunten te noteren in De Kuip. Diks gaf een prachtige pass op Boetius. De buitenspeler nam hem schitterend mee, bleef heel lang wachten op de achterlijn en gaf hem vervolgens afgemeten op de naar binnenkomende Jorgensen. Tien minuten voor rust was de gelijkmaker zo mogelijk nog mooier. Op een moment dat de wedstrijd volledig in handen was van Feyenoord ving FC Twente speler Jensen een terugvallende bal op en goeg hem hard en hoog in de verre hoek, absoluut onhoudbaar voor Bijlow.

In de tweede helft had Feyenoord de controle, zonder al te veel te creëren. Het was wachten op de 2-1 en die viel toen Berghuis raak kon koppen uit een vrije trap van Toornstra. FC Twente probeerde het nog wel en kreeg nog een behoorlijke kans op de 2-2. Dat zou echter teveel zijn geweest voor de ploeg uit Enschede.

El Ahmadi: 'belangrijk om met winst te beginnen'

Karim El Ahmadi liet direct na afloop bij Fox Sports weten blij te zijn dat de overwinning over de streep werd getrokken. 'De eerste helft speelden we stroef. Het baltempo was laag, al was het doelpunt goed. In de tweede helft ging het wel aardig, al creëerden we niet heel veel kansen. Maar het is vooral belangrijk dat je wint. We zijn nu de te kloppen ploeg. Vorig seizoen werd het ons gegund. Nu zullen we niets cadeau krijgen. Dan is het belangrijk dat je zulke duels over de streep trekt.'

Van Bronckhorst: 'belangrijkste is de overwinning'

Giovanni van Bronckhorst sloot zich bij Fox Sports aan bij de woorden van aanvoerder Karim El Ahmadi. 'Het belangrijkste is de overwinning. Het is belangrijk om met drie punten te starten. Er zijn nog wel een aantal dingen te verbeteren, daar zullen we de komende weken mee aan de slag gaan. Zo was er bij de opbouw geen diepte op het middenveld en in de aanval. De eerste keer dat we dat doen is het direct een doelpunt. In de tweede helft was dat er wat meer en dan krijg je FC Twente meer onder druk. Uiteindelijk had je zo'n 70% balbezit. Dan moet je er vervolgens nog meer kansen uit creëren.'

[video] Van Bronckhorst: 'Bijlow heel complete keeper, een kind van de club'

[video] El Ahmadi: 'vanaf dag één uitspreken dat we voor het kampioenschap gaan'

[video] Jongensdroom komt uit voor Bijlow: 'Mooi dat ik hier vandaag mijn debuut mag maken'

Feyenoord in Beeld: 81 foto's Feyenoord - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.