DECEPTIE! Excelsior - Feyenoord eindigt in 3-0

7 mei 2017
-
-

De langverwachte kampioenswedstrijd van Feyenoord is op een enorme deceptie uitgelopen. In plaats van een enorm feest in Rotterdam ging Feyenoord onverwacht met maar liefst 3-0 onderuit op Woudestein.

Feyenoord wist geen raad met het heel trage kunstgrasveld, dat niet besproeid was. De ploeg kwam nauwelijks in haar eigen spel. Pas in het tweede deel van de eerste helft kon Feyenoord kansen creëren via onder meer Tonny Vilhena en Terence Kongolo. Door het uitblijven van de treffer liepen de zenuwen steeds verder op.

In de tweede helft voerde Feyenoord de druk op. Tegenstander Excelsior maakte slim gebruik van de ruimte en sloeg via Hasselbaink pijnlijk toe. De 1-0 bleek een mokerslag. Via de counter was het drie minuten later ook 2-0 via Elbers.

Feyenoord probeerde het nog wel door onder meer Dirk Kuyt in te brengen. Dat bleek echter te laat om de wedstrijd nog te doen kantelen. Een vrije trap van Koolwijk maakte het allemaal nog erger. Alles viel in de fase goed voor de thuisclub en de 3-0 kwam op het scorebord. Feyenoord kon daar nauwelijks nog meer wat tegenover zetten. Het leverde een verschrikkelijke middag op die niemand voor mogelijk had gehouden.

[video] Teleurstelling groot bij Feyenoord

Vilhena mist beslissende wedstrijd tegen Heracles door schorsing

Bovenop de deceptie kwam ook nog eens de gele kaart voor Tonny Vilhena twaalf minuten voor tijd. De middenvelder kreeg de gele kaart voor een overtreding op Luigi Bruins. Hij stond al op scherp en is daardoor automatisch geschorst voor de beslissende wedstrijd van volgende week tegen Heracles.

Excelsior: De Wijs ('43)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('78)

15  2 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.