Feyenoord uitgeschakeld in bekertoernooi: 2-0 tegen Vitesse

26 januari 2017
-
KNVB Beker
-

Feyenoord zal de bekerwinst niet kunnen prolongeren. In de kwartfinale bleek Vitesse met 2-0 te sterk. Feyenoord ging niet 100% voor het bekerduel en dat lijkt de ploeg uiteindelijk ook fataal geworden te zijn.

In de eerste helft had Feyenoord een licht overwicht. Het was een echte wedstrijd, maar veel kansen waren er niet te noteren. Jorgensen was het dichtst bij een treffer toen hij vanuit de draai vanuit een moeilijke hoek net naast schoot.

In de tweede helft brak het open. Het was Vitesse dat aanzette en een paar kansen op rij creëerde. Kashia wist bij een corner de openingstreffer binnen te koppen. Dat leek ook direct de beslissing te zijn. Het gaf Vitesse het vertrouwen om door te zetten. De beste kansen waren in het vervolg ook voor de thuisclub. Tighadouini maakte zes minuten later de 2-0 en zorgde daarmee voor een veilige marge. Feyenoord probeerde het vervolgens nog wel. Feyenoord maakte nog even aanspraak op een penalty, maar Makkelie vond de handsbal geen strafschop waard. Vitesse wist vervolgens stand te houden en de 2-0 over de streep te trekken.

'89 Miazga voor Rashica

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.