Zwaarbevochten 2-2 gelijkspel in Friesland

28 november 2004
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddga een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel behaald tegen Heerenveen. Daarmee herstelde de ploeg van Gullit zich slechts gedeeltelijk van het echec tegen FC Groningen.

De ploeg leek ondanks de zware tegenstand het duel in de zak te steken toen het na goals van Buffel en Kuyt op een 0-2 voorsprong kwam. In de slotfase kwamen de Friezen echter alsnog langszij.

Vlak voor rust kwam Feyenoord op voorsprong. Castelen gaf een uitstekende assist vanaf rechts op de vooruitgesnelde Buffel. Hij had geen moeite de 0-1 binnen te werken.

Aan beide kanten ontstonden vervolgens goede kansen. Aan Feyenoord kant waren die er vooral voor Castelen, Buffel en Goor. Aan de andere kant kreeg Huntelaar diverse uitgelezen mogelijkheden. Die had gelukkig niet de scherpte maar zag ook een uitstekende Lodewijks tegen zich.

Twintig minuten voor het einde leek Kuyt het duel te beslissen, weer op aangeven van Castelen, dit keer in de diepte. Hij maakte de 0-2.

Heerenveen zette de tweede helft al druk op Feyenoord en dat werd na de 0-2 alleen maar erger. De Friezen drongen bij een handsbal van Goor aan op een penalty. Hij raakte zelf zijn hand, maar het was absoluut niet opzettelijk. Even later moest Feyenoord vrezen voor een optelsom toen Bosschaart Huntelaar vasthield. Dat bleef Feyenoord echter bespaard.

Toch kwam Heerenveen terug. Samaras kwam in het veld en kopte met zijn eerste balcontact een vrije trap van Yildrim binnen. Het was diezelfde Yildrim die vier minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. Via een prachtige vrije trap voltrok hij het lot over Feyenoord.

Na 5 nederlagen een gelijkspel

Na vijf nederlagen op rij in Heerenveen eindigde het duel zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel. Daarmee zal de ploeg niet echt tevreden kunnen zijn omdat de achterstand op de kop oploopt en Fyenoord vier minuten voor tijd nog voorstond.

Feyenoord nu 11 punten achterstand op koploper

Door het 2-2 gelijkspel is de achterstand van Feyenoord opnieuw met twee punten opgelopen. De achterstand van Feyenoord bedraagt nu 11 punten. Ook kan Feyenoord nog een plaats zakken naar de vierde plaats indien Ajax weet te winnen tegen RBC.

Kuyt neemt grote afstand op topscorersranglijst

De voorsprong van Dirk Kuyt op de topscorersranglijst wordt steeds groter. De Feyenoord aanvaller scoorde tegen Heerenveen zijn twaalfde doelpunt. Hij heeft daarmee drie doelpunten voorsprong op de nummer twee Salomon Kalou.

Feyenoord: Glenn Loovens

Patrick Lodewijks, Christian Gyan, Glenn Loovens, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Romeo Castelen, Hossam Ghali, Pascal Bosschaart, Bart Goor, Thomas Buffel ('88 Salomon Kalou), Dirk Kuyt

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Seip, Rzasa, Hestad ('72 Samaras), Rose ('87 Breuer), Radomski, Yildirim, Huntelaar, Selakovic ('72 Sikora)

Ego2.nl: Fotoreportage SC Heerenveen-Feyenoord (2 pagina's)Fr-Fotopage.tk: Heerenveen - Feyenoord 2-2
FeyenoordHvH.nl: Foto's SC Heerenveen - Feyenoord (2-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.