Kramer redt ver in blessuretijd gelijkspel voor Feyenoord in Utrecht: 3-3

27 november 2016
-
-

Feyenoord heeft op de valreep een gelijkspel veiliggesteld in Utrecht. Feyenoord had duidelijk het duel tegen Man. United nog in de benen. FC Utrecht kwam op 3-1 voor, maar doelpunten van Jorgensen (91ste minuut) en Kramer (99ste minuut) zorgden alsnog voor de ommekeer.

Het duel in de Galgenwaard begon explosief. Binnen vier minuten stond 1-1 al op het scorebord. Eerst was het Haller die de 1-0 binnen kon schuiven. Feyenoord liet zich echter niet van de wijs brengen. Bij de eerste de beste aanval na de openingstreffer wist Dirk Kuyt uit een rebound de gelijkmaker binnen te werken. Na de spectaculaire openingstreffer werd het rustiger in Utrecht. De thuisclub had het betere van het spel, veel kansen werden er niet gecreëerd.

Na rust voerde FC Utrecht de druk op Feyenoord verder op. Feyenoord dat al zoveel krachten had verspeeld deze week, leek het allemaal niet te kunnen belopen. Eerst was het Troupée die voor de 2-1 zorgde. Toen Haller ook nog de 3-1 binnenwerkte leek het beslist. Een ernstige blessure voor doelman Ruiter, die lelijk op zijn rug viel, zorgde voor negen minuten extra blessuretijd. Dat bleek voldoende tijd voor Feyenoord om de wedstrijd alsnog te doen keren. In de 91ste minuut zorgde Jorgensen voor de aansluitingstreffer. Het gaf Feyenoord nieuwe hoop. Met vereende krachten en het inbrengen van Michiel Kramer als stormram werd er alsnog een punt uitgesleept. In de 99ste minuut was het diezelfde Kramer die net als tegen NEC in blessuretijd toesloeg en daarmee alsnog het gelijkspel binnenhaalde.

Doelpunt Kramer in 99ste minuut de laatste goal ooit in eredivisie

Kuyt: 'manier waarop wij de goals weggeven is gewoon schandalig'

Dirk Kuyt liet vlak na het laatste fluitsignaal bij Fox Sports weten gemengde gevoelens te hebben. 'Als je in de laatste minuut nog de gelijkmaker maakt, mag je je handen dichtknijpen. Maar de manier waarop wij de goals weggeven is gewoon schandalig. Als je op deze manier drie goals weggeeft kun je nog zo goed voetballen, maar dan win je geen wedstrijden.'

Volgens Kuyt is het gelijkspel te danken aan het feit dat de ploeg nooit opgeeft. 'We kunnen nog steeds aanpassingen doen door met Bilal veel snelheid in te brengen. En dan op het laatst die lange erin te zetten. Die doet wat hij moet doen.'

15  3 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.06. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.