Degelijke 3-0 zege Feyenoord op PEC Zwolle

20 november 2016
-
-

Na drie keer een gelijkspel heeft Feyenoord weer eens een vrij eenvoudige zege behaald. Zonder goed te spelen, maar via een paar prachtige treffers van Kuyt, El Ahmadi en Toornstra, werd het een eenvoudige 3-0 in De Kuip tegen PEC Zwolle.

Feyenoord kwam moeizaam uit de startblokken. Naarmate de eerste helft vorderde was het toch wachten op de openingstreffer. Feyenoord maakte aanspraak op een penalty na een duidelijke handsbal, maar kreeg hem niet. Vervolgens werd een inzet van Nicolai Jorgensen net op de doellijn of net erover uit het doel gewerkt door Brama. In de 28ste minuut was het dan toch raak. Het was Dirk Kuyt die knap in de verre hoek binnenkopte.

Jorgensen was na rust opnieuw dichtbij, maar zijn inzet verdween miraculeus naast het doel. Karim El Ahmadi was wel trefzeker. Hij scoorde opnieuw met een prachtig afstandsschot. Hij verdubbelde daarmee de score en stelde de zege eigenlijk veilig. Jens Toornstra wist vervolgens met eveneens een fraai afstandsschot voor de 3-0 te zorgen en de eindstand daarmee definitief vast te zetten.

Wedstrijdstatistieken Feyenoord - PEC Zwolle

[video] Kippenvel door sterretjes-eerbetoon aan moeder Vilhena

Een indrukwekkend eerbetoon aan de onlangs overleden moeder van Tonny Vilhena zorgde voor kippenvel in De Kuip. In een eerbetoon zoals alleen bij Feyenoord kan werd Vilhena een hart onder de riem gestoken.

Kuyt: 'doelpunten vielen op het juiste moment'

Na afloop sprak Dirk Kuyt voor de camera van Fox Sports over een vrij moeizame wedstrijd. PEC kwam met een hele verdedigende opstelling. En de wind maakte het lastig, het was moeilijk om daar op te anticiperen. De goals vielen gelukkig op het juiste moment en daardoor konden we de wedstrijd blijven controleren.'

De aanvoerder was onder de indruk van het eerbetoon aan de moeder van Tonny Vilhena. 'Ik kreeg er kippenvel van. Dat is Feyenoord en het Legioen ten voeten uit.'

Donderdag volgt het duel tegen Manchester United. Of Kuyt dan weer rust krijgt? 'De trainer bepaalt de opstelling. Ik wil zelf altijd graag spelen. Maar daar zijn we helemaal nog niet mee bezig geweest. De focus was op vandaag. Vanaf morgen gaan we naar Manchester kijken.'

Feyenoord in Beeld: 92 foto's Feyenoord - PEC Zwolle online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 44 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.