Kramer kopt Feyenoord in blessuretijd voorbij NEC: 1-2

16 oktober 2016
-
-

Feyenoord heeft in extremis de zegereeks weten vast te houden. In blessuretijd kopte invaller Michiel Kramer naar de zege in Nijmegen. Pas in het laatste deel kwam Feyenoord op stoom en wist de zege dus alsnog binnen te halen.

Feyenoord kende een matige eerste helft. De ploeg slaagde er niet in om het heel goed compact spelende NEC uit elkaar te spelen. Feyenoord had daarbij een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. De kansen die er kwamen waren vooral voor Nicolai Jorgensen. Aan de andere kant was het NEC dat al na 8 minuten op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Rauyhi. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg haar favoriete spelletje kon blijven spelen, compact van achteruit met snelle uitvallen. Die uitvallen waren spaarzaam maar wel vaak gevaarlijk via met name Rayhi.

Naarmate de tweede helft vorderde voerde Feyenoord de druk steds verder op. Tien minuten voor tijd wist Feyenoord eindelijk de ban te breken. na een scrimmage kon Jorgensen de gelijkmaker binnen tikken. Feyenoord drukte door voor de winnende treffer en zou daarvoor beloond worden. Met Kramer naast Jorgensen kon Feyenoord voor dusdanig veel druk zorgen dat Kramer uiteindelijk in de 91ste minuut op bijna de doellijn kon binnenkoppen. Invaller Berghuis was bij beide doelpunten belangrijk.

Kuyt: 'geluk dwing je ook af'

Dirk Kuyt was na afloop voor de camera van Fox Sports opgelucht over de zege, al was dan uiteindelijk wat hem betreft niet onverdiend gezien het karakter wat de ploeg getoond heeft. 'We zijn zwak aan de wedstrijd begonnen. Als wij als team 5% minder spelen dan kunnen we van iedereen verliezen. We begonnen zelfs 30% minder. Maar we gaven niet op en toonden veel karakter. Het is knap als je het dan nog om kunt zetten. We moesten keihard knokken en dan iets extra’s laten zien. We gingen op zoek naar het doelpunt en daarna ook naar de tweede. Soms moet je geluk hebben om alsnog te winnen, maar dat dwing je ook af.'

Kramer: 'dit was geen lucky'

Michiel Kramer kon eindelijk weer eens als een tevreden speler Fox Sports te woord staan na afloop. 'We moesten alle zeilen bijtrekken vandaag. het duurde wel heel lang. De trainer vertelde dat ik samen met Nicolai voorin moest gaan spelen en dat Dirk achter ons bleef. Voor mij is het wel lekker als je kunt invallen en je weet dat je het verschil kunt maken. En dat lukte vervolgens ook.' Na een scrimmage kopte hij op de doellijn simpel binnen. 'Of dat geluk was. Nee, het was geen lucky. Ik stond er toch? Je moet zorgen dat je op de juiste plek staat om dat te kunnen doen.'

Jones: 'gelukkig heeft mijn fout geen gevolgen'

Een fout van Brad Jones leidde de 1-0 in waar Feyenoord lang tegenaan hikte. 'Het was een van die ongelukkige momenten,' zo gaf de keeper zelf aan bij Fox Sports. 'Als een keeper kan dat een doelpunt tot gevolgen hebben. Maar je moet verder. De wedstrijd gaat door en je moet je blijven concentreren op de wedstrijd. Al met al was onze reactie op het tegendoelpunt goed. We hadden veel balbezit. Het duurde lang voordat we kansen kregen. Uiteindelijk denk ik dat we aan het einde gekregen hebben wat we verdiend hebben. Gelukkig heeft mijn fout geen gevolgen. Dat is het leven van een doelman.'

'Of we het geluk van de kampioen hebben? Dit is geen geluk. Dit dwongen we zelf af. Het was was heel geconcentreerd en heeft er alles aan gedaan om het geluk zoals je wilt af te dwingen.'

Kramer: 'deze wedstrijd weer bewezen dat we een sterke bank hebben'

Michiel Kramer was als invaller beslissend voor Feyenoord. Volgens de spits is het opnieuw een bewijs dat Feyenoord een heel brede selectie heeft. 'Deze wedstrijd is weer bewezen dat we een sterke bank hebben. Twee weken geleden tegen Willem II scoorde Renato Tapia als invaller, vandaag mocht ik de winnende maken. Het lijkt me duidelijk dat ik het liefst altijd wil spelen, dat probeer ik elke wedstrijd en elke training te laten zien.'

'We willen kampioen worden, dan moet je zorgen dat je dit soort wedstrijden wint. Dat is gelukt, waardoor we nu negen punten voorsprong hebben op PSV. Tegelijkertijd zegt dat gat mij nog niet zoveel, het zijn maar drie wedstrijden. Aan de andere kant is duidelijk dat onze start van het seizoen goed is.'

Van Bronckhorst: 'in tweede helft wél de goede instelling'

Op de officiële website legde Giovanni van Bronckhorst de matige start bij de instelling van de spelers neer. 'We speelden in de eerste helft niet zoals we moeten en kunnen. Niemand zat in de wedstrijd, we waren niet scherp en niet alert genoeg. Door de vroege achterstand speelden we N.E.C. in de kaart. Zij konden daardoor nog compacter spelen en het ons moeilijk maken. Later in de eerste helft kwamen we wel een aantal keren goed door aan de rechterkant. Maar ook toen ontbrak de scherpte, de ene keer bij de voorzet, de andere keer bij de bezetting voor het doel.'

'Dat het niet loopt, mag nooit liggen aan je instelling. In de tweede helft heb ik wél de goede instelling gezien bij mijn spelers. Het team heeft na rust karakter getoond door op de goals te blijven jagen. Je voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing en gelukkig viel die ook. Daarna gingen we op zoek naar de winnende, waarbij we het geluk aan onze zijde hadden. Maar misschien hebben we dat geluk op basis van de tweede helft ook wel afgedwongen.'

'Het is fijn dat je jongens als Steven Berghuis en Michiel Kramer nog kunt inbrengen. In de slotfase hadden we met Dirk Kuyt, Nicolai Jorgensen en Michiel Kramer jongens die allemaal loeren op een goal. De intuïtie van Michiel zorgde er ook voor dat hij dat doelpunt maakte. We hebben een goede start gemaakt met 27 punten uit negen duels, maar dat maakt je nog lang geen kampioen. We zullen er iedere week voor moeten blijven strijden.'

Opstelling NEC

Delle, Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel ('81 Buwalda), Von Haacke, Breinburg, Ofosu ('73 Awoniyi), Mayi, Rayhi ('83 Owusu-Abeyie)

Feyenoord in Beeld: 117 foto's NEC Nijmegen - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.