Feyenoord komt tekort tegen Fenerbahce: 1-0 nederlaag

29 september 2016
-
Europa League
-

Een onmachtig Feyenoord is donderdagavond in Istanbul met 1-0 onderuit gegaan tegen Fenerbahce. Balverlies door een slippertje van uitgerekend Kuyt werd Feyenoord uiteindelijk fataal.

Feyenoord kwam zeker in de eerste helft tekort tegen de Turkse gastheren. Feyenoord was aanvallend onmachtig. Het was uitgerekend Kuyt die de 1-0 voor de Turken inluidde. De aanvoerder liet zich aftroeven waardoor vervolgens Emenike vrij kon komen en vanaf rechts in de verre hoek binnen kon schieten. Feyenoord kon daar weinig tegen in brengen.

Naarmate de tweede helft vorderde kon Feyenoord beter in de wedstrijd komen. Fenerbahce leek het minder te kunnen belopen waardoor er wat meer ruimte kwam. Dat leverde mogelijkheden op voor Kuyt en Jorgensen (die een stiftje op de lijn gestopt zag worden). De beste kans was ook in de slotfase echter voor Fenerbahce. Lens liet na een uitstekende rush Van Persie alleen vrijstaan en ging voor zijn eigen kans. Hij wist niet te scoren, waardoor het 1-0 zou blijven.

Feyenoord fans houden de stemming erin na afloop

[video] Lens: 'Verdiende zege op Feyenoord'

Van Bronckhorst baalt na Europees verlies

Feyenoord verloor donderdagavond met 1-0 van Fenerbahçe, waarmee een einde kwam aan de reeks van negen overwinningen. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst baalde na het Europese verlies. Zijn reactie lees je hieronder.

Van Bronckhorst: ‘In de eerste helft waren we onszelf niet. Ik miste geloof in het team. Tegen een ploeg als Fenerbahçe moet je zeker zijn. Zeker van jezelf en zeker aan de bal. We waren niet vast aan de bal, kwamen niet onder de druk uit. Daardoor kwamen we totaal niet in de wedstrijd.’

‘We wisten dat Fenerbahçe druk zou gaan zetten. Zij moesten komen, omdat zij thuis speelden en de winst nodig hadden. Daar hadden we moeite mee. Maar het voornaamste was dat we aan de bal niet goed waren. We geven onze centrale verdedigers weinig opties als ze aan de bal waren.’

‘In de tweede helft konden we meer duels uitvechten en kregen we wat kansjes op de gelijkmaker. Het is jammer dat de kansen die we kregen er niet in gingen, maar uiteindelijk hebben we als team gewoon te weinig afgedwongen.’

Feyenoord.supporters.nl Scorebord

Uitslag: 1-0 (1-0)

1-0 Emenike ('19)
Eriksson (Zwe)
0 toeschouwers

Feyenoord: Karim El Ahmadi ('26)
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('29)

'85 Alper voor Lens

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.