Feyenoord stelt zege laat veilig: 2-0

14 augustus 2016
-
-

Feyenoord heeft in De Kuip een meer dan verdiende zege behaald op FC Twente. De 2-0 zege werd alleen wel erg laat veiliggesteld.

Het duurde even voordat Feyenoord echt grip had op de wedstrijd. Feyenoord had de scherpte en de brille van de eerste wedstrijd tegen FC Groningen niet. De ploeg van Van Bronckhorst kwam halverwege de eerste helft op voorsprong toen Jens Toornstra de 1-0 binnenwerkte. In het vervolg kreeg Feyenoord steeds meer de boventoon. Diezelfde Toornstra was ook dicht bij de 2-0.

Na rust was Feyenoord een stuk gevaarlijker. Het leverde een reeks mogelijkheden op. Via de counter was FC Twente slechts spaarzaam gevaarlijk. Feyenoord moest op zoek naar de tweede om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Die viel uiteindelijk pas in de 80ste minuut. Na een goede aanval was het Jorgensen die knap voor zijn man met een prachtig schot de 2-0 binnenschoot.

Statistieken Feyenoord - FC Twente: 61% balbezit, 23 schoten op doel

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo koploper, twee punten voor op Ajax

Feyenoord is na twee speelrondes op doelsaldo koploper. ADO, Excelsior en PSV hebben eveneens zes punten uit twee duels meer een minder doelsaldo.

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag 99 foto's Feyenoord - Fc Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.