Klassieker blijft onbeslist: 1-1

14 november 2004
-
-

De klassieker tegen Ajax zou uitendelijk onbeslist blijven. In een duel in Amsterdam waarin Feyenoord vooraf de favoriet was, bleef het 1-1. Daarin mocht met name Feyenoord uiteindelijk niet ongelukkig zijn.

De eerste helft ging vrij gelijk op. In een vrij matig duel kregen beide ploegen enkele kansen op een treffer. De eerste ging naar Ajax na een half uur spelen. Anastasiou zette Rosales vrij. De Argentijn kon hard inschieten. Vlak daarna verzuimde Kalou de ploegen alweer op gelijke hoogte te zetten bij een goede kans.

Het duurde tot vlak voor rust voor het gelijk werd. Kuyt kreeg vrij plotseling de kans en aarzelde geen moment. Met een prachtige volley schoot hij de gelijkmaker binnen.

Feyenoord trok zich in de tweede helft compact terug, waardoor Ajax het meeste balbezit had en ogenschijnlijk de controle over de wedstrijd. Feyenoord hoopte daarmee voor de voorwaartsen meer ruimte te creeren. Doordat Ajax niet al te ver vooruit speelde viel dat echter tegen. In en slechte tweede helft waren er een aantal kansen te noteren voor onder andere Anastasiou, Kuyt en Kalou. Gescoord werd er echter niet.

Duidelijk was dat Feyenoord op een gegeven moment besloot genoegen te nemen met het gelijkspel. Voor het team in opbouw een best aardig resultaat in Amsterdam. In de strijd om het kampioenschap beteent het echter weer twee punten achterstand. En daarom zal het gelijkspel met gemengde gevoelens ontvangen worden in Rotterdam.

Achterstand op PSV loopt op tot zes punten

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is door het gelijkspel tegen Ajax opgelopen tot zes punten. Het behoorlijke resultaat in Amsterdam heeft dus een behoorlijk negatief gevolg. AZ passeerde Feyenoord op de ranglijst omdat zij wel wisten te winnen. Zij hebben vijf punten achterstand op PSV en dus een punt voorsprong op Feyenoord. De voorsprong van Feyenoord op Ajax blijft vier punten.

Gullit: vrede met resultaat

Feyenoord coach Ruud Gullit liet na afloop weten dat hij uiteindelijk vrede heeft met het resultaat in Amsterdam. In de tweede helft bleek dat er niet veel meer inzat. "Dan moet je je neerleggen bij het resultaat". Volgens Gullit speelde zijn elftal in de eerste helft goed, maar werd het in de tweede helft een foutenfestival. Er werd aan beide kanten vergeten te voetballen in de tweede helft, spelers waren bang om fouten te maken. In totaal was de klassieker volgens hem geen goede wedstrijd. Zijn team miste in zijn ogen de ervarenheid en geslepenheid om de winst te kunnen pakken. Op dat punt kan zijn ploeg vooral nog winst behalen, aldus de Feyenoord coach.

Meer reacties van Gullit vind je in De Telegraaf

Kuyt nu voorbij Kalou op topscorerslijst

Dirk Kuyt is Salomon Kalou nu voorbij op de topscorersranglijst. Door de goal tegen Ajax staat de aanvaller van feyenoord nu op de eerste plaats met 10 treffers. Salomon Kalou volgt als tweede met negen treffers. Huntelaar en Perez volgen met acht.

Feyenoord: Thomas Buffel

G?bor Babos, Christian Gyan, Karim Saidi, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Romeo Castelen, Hossam Ghali ('86 Glenn Loovens), Shinji Ono, Bart Goor, Salomon Kalou ('81 Thomas Buffel), Dirk Kuyt

Vonk, Trabelsi, Escud?, Grygera, De Jong ('34 Heitinga), Pienaar ('17 Sneijder), Galasek, v.d.Vaart ('68 Boukhari), Maxwell, Anastasiou, Rosales

Fr-Fotopage.tk: 020 - FEYENOORD @ Fr-Fotopage.tkEgo2.nl: Fotoreportage Scum-Feyenoord (3 pagina's)QonTour.nl: So Very Sorry...
FeyenoordHvH.nl: Foto's Scum - Feyenoord (1-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.