Feyenoord komt geweldig uit de startblokken: 0-5 in Groningen

7 augustus 2016
-
-

Feyenoord is geweldig uit de startblokken gekomen. De ploeg was heer en meester in Groningen en won uiteindelijk niet eens geflatteerd met 0-5.

Vanaf de beginfase had Feyenoord het overwicht en speelde het de thuisploeg bij tijd en wijle zoek. Het leverde Feyenoord een reeks kansen op. Het duurde even voordat de ploeg op voorsprong kwam. het was Tonny Vilhena die uit een rebound na een inzet van Elia kon binnentikken. Elia zelf zorgde vervolgens dat de zege al voor rust werd veiliggesteld. Eerst maakte hij met een volley ineens uit de lucht de 0-2. Vervolgens krulde hij de bal in de verre hoek voor de 0-3.

Na rust had de ploeg van Giovanni van Bronckhorst even moeite met de scherpte van FC Groningen. Doelman Brad Jones deed het uitstekend en zorgde ervoor dat Feyenoord een clean sheet hield. In het vervolg zorgde Elia met zijn derde van de wedstrijd voor een hattrick vanuit een counter. Feyenoord kon het daarna rustig uitspelen. Het stelde daarbij Nicolai Jorgensen nog in staat de vijfde te maken en zijn eerste officiële goal te maken, een prettige bijkomstigheid voor de nieuwe spits.

[video] Spelers bedanken uitvak

0-5 openingszege in Groningen doet terugdenken aan kampioensjaar Feyenoord

De 0-5 openingszege van Feyenoord doet om meerdere redenen terugdenken aan het kampioensjaar van Feyenoord. In 93 verloor Feyenoord de Super Cup met 1-0 van PSV en opende het seizoen vervolgens met een 0-5 zege. Vervolgens werd het via een 0-5 zege in Groningen landskampioen.

Feyenoord in Beeld: 110 foto's Fc Groningen - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.