Achahbar schiet Feyenoord naar zege in Tilburg: 0-1

1 mei 2016
-
-

Feyenoord heeft via een 0-1 zege in Tilburg op Willem II de derde plaats weten veilig te stellen. In een matige wedstrijd was Anass Achahbar het goudhaantje. Door de afwezigheid van zowel Michiel Kramer als Dirk Kuyt mocht hij weer eens starten. Hij bekroonde dat met de winnende treffer.

In de eerste helft was er weinig te genieten in Tilburg. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd in de eerste helft. Na rust was er meer beleving, zonder dat er sprake was van goed voetbal. Na een uur spelen zette Achahbar met het nodige fortuin Feyenoord op voorsprong. Kostas Lamprou liet de bal knullig door zijn handen glippen. Het doelpunt was exemplarisch voor de wedstrijd. Feyenoord kon zich daar niet druk over maken na afloop. De ploeg was vooral blij dat ze zich na de bekerwinst en het feest daarna voldoende hadden kunnen opladen om de zege en daarmee de derde plaats binnen te halen.

Opstelling Willem II

Lamprou, Joppen, Heerkens, Peters, Achenteh, Ojo, Falkenburg, Woutens, Hupperts, Andrade, Haemhouts ('43 Andersen)

Feyenoord in Beeld: 99 foto\s Willem II - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.