Verdiende zege Feyenoord in Enschede: 0-1

10 april 2016
-
-

Feyenoord heeft een meer dan verdiende zege behaald uit bij FC Twente. Met de 0-1 deed de ploeg zich eigenlijk nog veel tekort. Feyenoord domineerde vrijwel de volledige wedstrijd en liet alleen na de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

FC Twente had geen moment grip op de speelwijze van Feyenoord. Vanaf het begin nam Feyenoord de controle over de wedstrijd in handen. Na dertien minuten leverde dat de voorsprong op. Eljero Elia kreeg de bal wat gelukkig mee en ontdeed zich vervolgens slim van twee tegenstanders. Hij legde op de achterlijn de bal terug, waarna Michiel Kramer simpel kon binnenschieten. Feyenoord kreeg in de eerste helft diverse mogelijkheden op de 0-2. Op een kans in de slotfase van de eerste helft na kon FC Twente daar weinig tegenover stellen.

Feyenoord begon ook in de tweede helft goed. Naarmate de tweede helft vorderde kwam FC Twente mede door teveel onnodig balverlies beter in de wedstrijd. Feyenoord herpakte zich daarna weer en kreeg de controle weer in handen. Elia was het dichtst bij de 0-2, toen hij de lat raakte. FC Twente appelleerde voor een penalty maar daar wilde Gözübüyük niets van weten. Ziyech, die tegen Feyenoord niet loskwam, zocht daarbij Nelom bewust op. De drie punten bleven echter in Rotterdamse handen en daar was helemaal niets op af te dingen.

'73 Schilder voor Thesker

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.